Anasayfa Haber Samsung Gear VR Sanal Gerçeklik Gözlüğüne Dair Yeni Sızıntılar Var!

Samsung Gear VR Sanal Gerçeklik Gözlüğüne Dair Yeni Sızıntılar Var!

gear-vr-samsung

Samsung’un sanal gerçeklik gözlüğü hamlesi Gear VR hakkında yeni sızıntılar ortaya çıktı!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ürün yelpazesinin genişleterek dev bir platform oluşturma çabası içerisinde. Hali hazırda akıllı telefon pazarını domine eden Samsung, çıkaracağı yan ürünler ile kullanıcılara ortak bir platform sunacak.

Daha öncesinde akıllı telefonlar ve beyaz eşyalar arasında uyumluluk sağlanmıştı. Şimdilerde ise akıllı saat ve bileklik teknolojisi ile giyilebilir teknoloji alanına el atılıyor. Samsung’un bu alandaki son çalışması Gear VR olacak. Oculus Rift’i geliştiren Oculus VR’ın yardımlarıyla inşa edilen Gear VR bir akıllı gözlük. Ancak benzerlerinden biraz farklı. İlk görüntüler Samsung dünyasının nabzını tutan SamMobile tarafından sızdırıldı.

Piyasada en çok merak edilen akıllı gözlük kuşkusuz ki, Google Glass. Çıkan söylentilere göre Gear VR, Google Glass’den daha farklı yapıya sahip olacak. Öncelikle bu cihazın Google Cardboard’u andırdığını söylemek gerek. Google, I/O 2014 konferansı sırasında Cardboard adını verdiği kartondan bir prototipi katılımcılara dağıtmıştı. Gear VR gözlüğünde de tasarım açısından bu yapıyı görebiliyoruz. Elbette gözlükte yapı malzemesi olarak karton kullanılmayacak.

Teknik özellikleri hakkında detaylı bir bilgi olmamasına karşın oldukça rahat bir kullanıma sahip olacağı belirtiliyor. Elastik kafa bandı sayesinde, kafaya oturtulduğunda esnek ve rahat bir kullanım sağlayacak. Gear VR içerisinde bulunan sensörler sayesinde kafa hareketleriyle de kontrol edilebilecek.

USB 3.0 bağlantısı ve bir telefon istasyonu sayesinde Galaxy serisi cihazlar ile uyumlu olarak çalışacak. Ayrıca dokunmatik panel eklentisinin bulunacağı söyleniyor. Henüz bu panelin nasıl çalışacağına dair bir açıklama yok.

Samsung, önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan IFA 2014 Fuarı sırasında Galaxy Note 4 ile birlikte Gear VR cihazını da görücüye çıkartabilir.