Anasayfa Haber Bülten ODTÜ – Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı Yeni Dönemi Başlıyor

ODTÜ – Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı Yeni Dönemi Başlıyor

BTSP_3

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük online eğitim programı olan “Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı”, yeni dönemi 2014 Eylül ayında başlıyor.

ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nin idari ve ODTÜ Bilgi İşlem Merkezi’nin teknik desteği ile düzenlenen “Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı” 2014 Eylül ayında yeni dönemiyle başlıyor. ODTÜ – Bilgisayar Mühendisliği’nin temel 8 dersini içeren eğitim programının amacı, bilgi teknolojileri ya da bilgisayar mühendisliği eğitimi alamamış ancak bu konuya ilgi duyan ve ülkemizde büyük miktarda eleman açığının yaşandığı bilgi teknolojileri alanında çalışmak isteyen kişilerin, bu alanda yer almalarını sağlamak. ODTÜ internet üzerinden verdiği bu eğitimle Türkiye’deki bilgi teknolojileri alanındaki, her geçen gün artan yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunmayı ve sertifikalı bilgi teknolojileri uzmanları yetiştirmeyi hedefliyor.

Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı (BTSP) , ODTÜ – Bilgisayar Mühendisliğinin temel 8 dersini İnternet üzerinden ve yüz yüze eğitimlerle destek verilerek toplam 9 ayda (4 dönem) katılımcılara sunuyor. 200 kişilik kontenjanıyla Türkiye’nin en büyük online eğitim programı olan BTSP’nda katılımcılar online eğitim sayesinde, istedikleri zaman, istedikleri yerde, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlileri tarafından hazırlanan ve verilen derslere katılıyorlar. Yapılacak sınavlar sonunda başarılı olanlar Bilgi Teknolojileri Uzmanı olduğuna dair ODTÜ tarafından hazırlanan resmi meslek sertifikasına hak kazanıyorlar.

ODTÜ tarafından düzenlenen bu online eğitim programın en özel yanı, ilkel örneklerinde olduğu gibi ders notlarının internet aracılığı ile katılımcılara ulaştırılmasıyla sınırlı kalmaması. Bu programda katılımcılar, düzenlenen canlı video konferanslar aracılığı ile ODTÜ – Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlileri ile birebir iletişime geçme ve canlı ders dinleme olanağına da sahip oluyorlar ve böylece daha interaktif bir ortamda eğitim görüyorlar.

ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi ve Business Management Institute işbirliğinde düzenlenen eğitimde, dersler bu sene Ekim 2014 tarihinde başlıyor, kayıtlar ise Eylül 2014 tarihinde tamamlanıyor. Eğitim hakkında daha detaylı bilgi için “ODTÜ Sanal Kampüsü” web sitesini http://idea.metu.edu.tr/ ziyaret edebilirsiniz.

Eğitime Kimler Katılabilir?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi – Bilgi Teknolojileri Sertifika Programına Katılım için;

  • En az Üniversite / Yüksekokul öğrencisi ve ya mezunu olmak,
  • En az orta düzeyde bilgisayar okuryazarı olmak,
  • Multimedya özellikleri, internet olanağı olan bir bilgisayara sahip olmak,
  • Her ders için haftada en az 6 saat çalışma zamanı ayırabilmek, gerekemektedir.

Belgelendirme & Sertifika

Dönem sonunda katılımcılar yüzyüze dersler ve sınavlar için ÖDTÜ’ye davet edilmektedir. Yapılan sınavlar sonucunda, 8 dersten de başarılı olan katılımcılar Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından resmi olarak hazırlanan, Bilgi Teknolojileri Sertifikası almaya hak kazanacaklardır. Katılımcılar bu sayede Bilgi Teknolojileri alanında profesyonel bir meslek sertifikasına sahip olacaktır.

Eğitim İçeriği

Programda, her dönemde iki ders olmak üzere toplam sekiz ders verilmektedir. Dersler Bilgisayar Mühendisliği’nin temel derslerinden seçilmiştir ve ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından tamamen Türkçe olarak hazırlanmıştır.

I.Dönem :

Bilgisayar Sistemleri ve Yapıları
JAVA ile Bilgisayar Programcılığına Giriş

II.Dönem:

JAVA ile Veri Yapıları ve Algoritmalar
Unix ile İşletim Sistemleri

III.Dönem:

Yazılım Mühendisliği
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri

IV. Dönem:

Web Programlama
Yazılım Geliştirme Projesi

Eğitmen Kadrosu

Bilgi Teknolojileri Sertifika Programındaki tüm dersler, Orta Doğu Teknik Üniversitesi – Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyeleri tarafından hazırlanmakta ve verilmektedir.

Prof. Dr. Fatoş Yaman Vural
Dr Ayşenur Birtürk
Prof. Dr. Hakkın Toroslu
Prof. Dr. Faruk Polat
Prof. Dr. Ali Hikmet Doğru
Prof. Dr. Adnan Yazıcı
Doç. Dr. Ahmet Çoşar
Prof. Dr. Veysi İşler