Anasayfa Haber Uygulama Dünyasını Zombiler Bastı!

Uygulama Dünyasını Zombiler Bastı!

app-store

App Store ve Google Play Store üzerinde on binlerce ölü uygulama bulunuyor.

Zombi denilince aklınıza hemen, bu konsept ile bağlantılı oyunlar gelebilir. Ancak araştırmada kullanılan zombi terimi, ölü uygulamalar için tercih ediliyor.

Mevzu bahis uygulama sayısı olunca Android ve iOS işletim sistemlerinin sürekli karşı karşıya geldiğini görüyoruz. Hangi platform daha fazla uygulama içeriyor? Bu soruyu bir kenara bırakıp, sanal mağazalarda artış gösteren zombi uygulamalara da göz atmakta fayda var.

Yapılan yeni bir araştırmaya göre App Store’u oluşturan uygulamaların %80’i zombi uygulama. Bu terim genellikle kullanım süresi bitmiş, artık çalışmayan ya da kullanıcılar tarafından hiç ilgi gösterilmeyen uygulamalar için tercih ediliyor.

uygulama-oran-tablo

Haziran 2013 itibariyle App Store’un %70’ini zombi uygulamalar oluşturuyordu. Aradan geçen 1 yıllık süreç içerisinde %10’luk bir artış payı var.
Ölü uygulamalar ya Apple tarafından kaldırılıyor ya da geliştiricileri tarafından geri çekiliyor. Ancak gözden kaçan uygulama sayısı gitgide artıyor. En fazla zombi uygulama kitap kategorisinde bulunuyor. İkinci sırada ise Eğlence var. En fazla zombi uygulamaya sahip olan kategori ise Oyunlar. Ancak oyun kategorisi en büyük orana sahip değil.
Mobil dünyanın olanakları arttıkça, daha fazla yazılı sunuluyor. Ama bunların birçoğu işimize yaramıyor ya da gözden kaçıyor. Sonuç ise sanal marketlerin yığınla zombi uygulamayla dolu olmasına sebebiyet veriyor.