Anasayfa Haber Counter-Strike Oyuncusunun Evini SWAT Ekibi Bastı!

Counter-Strike Oyuncusunun Evini SWAT Ekibi Bastı!

swat-ekibi

Swatting adı verilen eşek şakasının boyutları büyümeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylar içerisinde bir Call of Duty oyuncusu, rakibinin ev adresini bularak oturduğu yere SWAT ekibi yönlendirmişti. İşin aslında maçı kaybettiği için durdurulamaz bir öfke nöbeti geçirmekteydi. Rakibin evinde ise kayda değer bir suç unsuru yoktu. Buna benzer yeni bir haber ortaya çıktı.

N0thing isimli Twitch kanalının sahibi Jordan Gilbert, Counter-Strike oynarken evi, yerel SWAT ekibi tarafından basıldı. O sırada canlı yayında olan Gilbert’in yaşadıkları anbean kameralara yansıdı. Olayı canlı olarak takip eden izleyiciler de şaşkınlıklarını gizleyemedi. Elbette bu görüntüler kısa sürede içerisinde YouTube’a yüklendi.

Videoda SWAT ekibinin Gilbert’ın odasına girdiği rahatlıkla gözüküyor. Mağdur Gilbert, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Aptal şakacılar! En azından Reddit’de ön sayfaya çıktım” sözlerine yer verdi.

Swatting olarak adlandırılmaya başlanan bu eşek şakasının boyutları büyüyor. Kurbanın oturduğu yerin açık adresi verilerek, evinde bomba ya da benzeri bir suç unsuru barındırdığına dair SWAT ekiplerine ihbar yapılıyor. İşin özünde kurbanın evinde suç unsuru yok. Bu şaka oldukça saçma. Çünkü yerel güvenlik kuvvetlerinin zamanı boşa harcanıyor. Ayrıca şaka kurbanı da zor duruma düşürülüyor.