Anasayfa Haber Microsoft Yol Haritasını Değiştirdi!

Microsoft Yol Haritasını Değiştirdi!

satya-nadella

Redmond merkezli teknoloji devi yol haritasında büyük değişiklik yapıyor

Satya Nadella’nın CEO koltuğuna oturduğu Microsoft son 1 yılda önemli gelişmelere imza attı. Nokia’yı kanatları altına alan Redmond merkezli teknoloji devi yeni CEO’ları ile birlikte yeni bir yol haritasına da sonunda sahip oluyor.

2015 mali yılın başlaması ile birlikte Microsoft, mobil ve bulut tabanlı sistemler üzerine yoğunlaşacak. Gün içerisinde Microsoft çalışanlarına gönderilen e-mail ile firmanın yol haritası da resmi olarak duyuruldu. Gönderilen e-mailin içeriğinde firmanın mobil ve bulut platformlarında dünya lideri olacağı yazıyor. Her bir çalışanın emeği ile üretim kapasitesinin artırılması gerektiği belirtiliyor.

Hatırlarsanız Nadella ilk göreve geldiğinde Microsoft’un eğlence biriminin artık önemli olmadığını açıklamıştı. Tam da Xbox One’ın piyasaya çıkmasına yakın yapılan bu söylem ile teknoloji dünyasının da kafası karışmıştı. Xbox One, Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PS4’ün arkasında kalmış olabilir. Ancak yükselen bir grafik çiziyor. Set-üstü özellikleri sayesinde farklı bir tecrübe sunuyor.

Ancak Microsoft mobil ve bulut tabanlı platformlara önem vereceğinin sinyallerini yakmıştı. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Microsoft, Nokia’yı satın almıştı. Yıl içerisinde SkyDrive isimli bulut-depolama sisteminin ismini OneDrive olarak değiştirmişti. SkyDrive sadece isim olarak değil yapı olarak da değişime gitmişti.

Nadella, Microsoft’un dev bir sistem olmasını amaçlıyor. Bu çılgın bir düşünce değil. Windows işletim sistemi ile bunun altyapısı hazırlandı. Masaüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletler Windows işletim sistemi üzerinden tek bir noktaya bağlanabiliyor. Firma Windows Phone işletim sistemi ile Android ve iOS’e karşı başarılı bir alternatif sunmuş oldu.

Bakalım firmanın önümüzdeki yıl içerisindeki planları, iddia ettikleri kadar başarılı olacak mı?