Anasayfa Haber Yeni Nesil Raspberry Pi Satışa Çıktı!

Yeni Nesil Raspberry Pi Satışa Çıktı!

raspberry-pi-b-plus

Mini bilgisayar sınıfında öncü olan Raspberry Pi’nin daha hızlı ve daha geniş özellik yelpazesine sahip olan modeli satışa sunuldu.

Tek bir anakart üzerinden çalışan mini bilgisayar Raspberry Pi’nin yeni modeli pazara sunuldu. Gelişmiş özellikleri ve hızıyla, önceki modellerinden daha sağlam bir grafik çiziyor. Raspberry Pi B+ ismiyle pazara sunulan mini bilgisayar, 35 Dolar üzerinden kendisine alıcı bulacak.

İlk kez Şubat 2012 tarihinde pazara çıkan Raspberry Pi, kısa sürede sağlam bir takipçi kitlesi oluşturmuştu. Pi için geliştirilen yan ürünler de bu sürede artış gösterdi. Programlama işleriyle uğraşan ya da yazılımlar üzerinde deneysel çalışmalar yapmayı seven kullanıcıların ilk tercihi Raspberry Pi haline gelmişti.

Yeni Raspberry Pi B+ içerisinde Broadcom BCM2835 yonga kullanılmış. İçerisinde 512 MB RAM bulunuyor. Eski modelde 2 adet olan USB yuvası, B+ ile birlikte 4’e çıkarılmış. Her bir USB yuvası 1.2 amp akım sağlıyor. Yani enerji canavarı telefonlar ya da cihazlar yeni Pi modeline rahatlıkla bağlanabilir.

Raspberry Pi B+’ın anakartında 40 pin bulunuyor. Daha önceki modelde 26 pin vardı. Bu da daha fazla sensör, bağlantı noktası demek. Yani daha çok cihaz Raspberry Pi B+ modeline bağlanabilecek. Böylece programlama ile uğraşan kullanıcılara da geniş olanaklar tanınıyor.

Piyasaya ilk çıktığı günden bu yana 3 Milyon adet Raspberry Pi bilgisayar satıldı. Ancak Raspberry’nin de artık rakipleri var. Hummingboard, APC 8750 ve Beaglebone Black bu pazardaki yeni isimler olarak ön plana çıkıyor.