Anasayfa Haber İngiltere Uzaya Hazırlanıyor

İngiltere Uzaya Hazırlanıyor

virgin-galactic

İngiltere gittikçe büyüyen özel uzay sektörüne destek olmak için yeni planlar yapıyor.

İngiltere’de özel uzay ve havacılık sektörü bugün itibariyle 11 milyar sterlinlik bir endüstriye dönüşmüş durumda. Devlet bu sektörü destekleyerek 2030 yılına kadar 40 milyar sterline ulaşacak bir büyüme yakalamayı hedefliyor. Bu bağlamda İngiltere’nin ilk resmi uzaylimanını kurmak için de adımlar atılıyor. İngiliz devleti İngiltere adasında kurulacak ilk resmi uzaylimanıyla ilgili projelerini bugün resmen açıklayacak.

Guardian gazetesi tarafından yapılan habere göre Bristol, Norfolk ve Kuzey İskoçya olmak üzere toplam sekiz farklı bölgeden birinde kurulacak olan uzaylimanı, 2018 yılında resmen hizmete girecek. Bu liman hem insanlı, hem de insansız uzay uçuşları için kullanılacak. Virgin Galactic ve XCOR Aerospace gibi özel uzay ve havacılık firmaları bu limanın potansiyel müşterileri arasında sayılıyor.

Virgin Galactic sahip olduğu yeniden kullanılabilen uzay mekiğiyle ilk ticari uçuşunu bu yıl gerçekleştirecek. Amerika’daki New Mexico bölgesindeki bir üsten kalkacak olan mekik, böylece ticari kariyerine resmen başlamış olacak. Virgin Galactic’in kurucusu ve patronu olan Richard Bronson’un da İngiltere’nin uzaylimanı projesiyle ilgilendiği, hatta devlet tarafından seçilen olası bölgeler arasında tercih belirttiği de biliniyor.