Anasayfa Haber NVIDIA Shield Tabletin Detayları Belli Oldu!

NVIDIA Shield Tabletin Detayları Belli Oldu!

shield-tablet

Geçtiğimiz günlerde söylentileri ortaya çıkan Nvidia’nın yeni tabletinin detayları resmen açıklandı.

Nvidia tarafından özel bir iç proje olarak geliştirilen Shield oyun konsolu, aslında gelecek için kullanılması düşünülen yeni teknolojiler için bir test aracı olarak tasarlanmıştı. Gelen olumlu tepkiler üzerine az sayıda da olsa pazara sürülen Shield, beklendiği üzere yeni nesil bir tablete ilham kaynağı da oldu. Nvidia tarafından piyasaya sürülecek olan yeni Shield tablet, gerek donanımı, gerek aksesuarlarıyla doğrudan Android oyuncularına yönelik olarak hazırlanmış gibi görünüyor.

Yapı olarak Shield el konsolundan çok farklı olan Shield tableti, Nvidia’nın yeni nesil dört çekirdekli Tegra K1 işlemcisi üzerine kurulmuş ve bu işlemci 2.2 GHz hızında çalışacak. 8 inçlik ekranında ne tür panel kullanılacağı söylenmiyor, ancak 1900×1200 piksel çözünürlüğe sahip olacağı kesin. Hem önde, hem de arkada 5 MP iki kamerası olan tabletin, 2 GB RAM taşıyacağı da kesin.

29 Temmuz tarihinde ABD pazarında satışa sunulacak olan Shield tablet, 14 Ağustos’ta da Avrupa pazarına giriş yapacak. Tabletin şimdilik sadece ABD fiyatı kesinlik kazanmış durumda. 16 GB depolama alanlı model sadece Wi-Fi bağlantı seçeneği sunacak ve 299 USD fiyat etiketi taşıyacak. 32 GB depolama alanlı model ise LTE şebeke bağlantısına da sahip olacak ve 399 USD etiketle raflara çıkacak.

Cihazla birlikte satışa sunulacak iki önemli aksesuar ise oyun kontrol pedi ve katlanabilir tablet dayanağı olacak. Shield Controller adıyla sunulan kumanda pedi görünüş olarak klasik konsol kumandalarını andırıyor. Düşük gecikmeli Wi-Fi Direct teknolojisiyle çalışan ped sayesinde tableti bir oyun konsoluna dönüştürmek mümkün olacak ve fiyatı da 60 USD olarak belirlenmiş. Shield Cover olarak adlandırılan koruma kılıfı ise katlanarak tablet standı haline de dönüşebiliyor, fiyatı ise 40 USD olarak belirlenmiş. Nvidia’nın bu tableti ve aksesuarlarını ülkemizde satışa sunup sunmayacağı, sunarsa da bunun ne zaman ve hangi fiyatlarla olacağı henüz belli değil.