Anasayfa Haber Samsung Galaxy Note 4 Söylentileri

Samsung Galaxy Note 4 Söylentileri

samsung-kavisli-ekran

Samsung’un bir sonraki Galaxy Note modelinin detaylarıyla ilgili söylentiler hayli ilginç detaylar içeriyor.

Samsung’un en başarılı telefon serilerinden biri olan Galaxy Note, bir sonraki modelinde çok ilginç tasarım değişikliklerine konu olacak gibi görünüyor. Öncelikle Note 4 için kesin bir çıkış tarihi olmadığını söylemek lazım. Ancak serideki diğer modellerin çıkış tarihlerine bakılarak, bu yıl yaz sonu ya da sonbahar aylarında piyasaya çıkacağına dair bir öngörüde bulunulabilir.

Söylentilere göre Samsung’un bu yeni modelde kavisli bir ekran kullanma ihtimali hiç de düşük değil. LG’nin G-Flex gibi üst seviye modellerinde görüldüğü üzere, kavisli ekranlar şu an için üreticilerin ilgisini hayli çeken teknolojik yeniliklerden biri olmaya devam ediyor. Ne var ki “kavisli ekran” demek, aslında sanıldığı gibi “esnek ekran” demek değil, yani bu telefonları katlamaya kalkmanız tavsiye edilmiyor.

Öte yandan, kavisli ekranların getirdiği teknik kısıtlamalardan biri de, bu tür panellerde ekran çözünürlüğünün şimdilik Full-HD seviyesiyle kısıtlı olması, panel yapıları henüz daha yüksek piksel yoğunluğuna imkan vermiyor. Üst seviye telefonlarda WQHD ekranların artmaya başladığı bir dönemde, Samsung’un Note 4’ü Full-HD ile sınırlamakta çekinceleri olduğu ve bu yüzden de ekran tipinin kesinlik kazanmadığı söyleniyor. Kaldı ki gerçek ekran boyutu da kesinlik kazanmış değil. Bu kadar önemli bir unsurun ertelenmesi telefonun çıkış tarihini hayli geciktirebilir.

Bir diğer söylenti ise, Note 4’ün tamamen alüminyum alaşımdan mamul bir gövdeye sahip olacağı yönünde. Firmanın zaten Galaxy F kod adını verdiği ve piyasaya Galaxy S5 Prime olarak çıkarmaya hazırlandığı bir modelde tamamen metal gövde kullanacağı da bir süredir fısıldanıyordu. Bu durumda Note 4’ün de tamamen metal kasaya dönmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Bildiğiniz üzere Note 3 metal bir çerçeveye sahip olmasına rağmen, kasasında yine plastik kullanılmıştı.

Note 4 ile ilgili bir diğer önemli söylenti ise, ana kamerasının OIS, yani görüntü sabitleme teknolojisiyle desteklenmiş, 16 MP çözünürlüğe sahip bir model olacağı yönünde. 4K video desteği olup olmayacağı belli değil. Ancak diğer firmaların telefonlarına koydukları 4K video seçeneğinin, buna adanmış bir işlemci olmadan sırf yazılımsal çözümle sunulduğunda, cihazın gerçekten de hayli ısınmasına sebep olduğu da artık bir sır değil. Samsung’un S5 ile birlikte enerji tasarrufu ve ısınma konusuna fazladan özen gösterdiği bir zamanda, Note 4 içine özel video yongası koyması ya da batarya katili yazılımları yerleştirmesi ne kadar mantıklı olur, o da tartışılır.

Tabii sonuçta tüm bunlar piyasadaki söylentiler ve lansman tarihi gelip çattığında karşımıza hiç ummadığımız bir Note 4 çıkabilir.