Anasayfa Haber Windows 9’un İlk Görüntüleri Sızdırıldı

Windows 9’un İlk Görüntüleri Sızdırıldı

windows-9-arayuz

Windows 8.1 için gelecek güncelleme söylentilerini bir kenara bırakın. Windows 9 hakkında ilk görüntüler ortaya çıktı!

Windows 9 hiç olmadığı kadar yakın gözüküyor. Redmond merkezli teknoloji devinin yeni işletim sistemine ait ilk görüntü sızdırıldı. Geliştirici sürümünden olduğu belirtilen görüntüde Metro arayüzünün, Başlangıç Menüsü ile birleştirilmiş olduğunu görüyoruz.

Bu görüntüler Windows 9’da büyük çaplı bir değişiklik olmayacağını gösteriyor. Ancak modern arayüz ile birlikte klasikleşmiş arayüzü bir araya getiren bir görüntü var. Nisan ayı içerisinde düzenlenen Microsoft Build konferansı sırasında Başlangıç Menüsü’ne ilişkin ilk haberleri duymuştuk. Ancak bu görsel gerçeğe en yakın bilgi olarak karşımıza çıkıyor.

windows-9-arayuz-2

Yeniden tasarlanan arayüzün kullanımı, bize şunu anlatıyor: Metro arayüzünü, masaüstündeyken de rahatlıkla kullanabileceğiz. Bu da Windows 8 ile birlikte sözü verilen esnekliğin Windows 9’da oturacağı anlamına geliyor. Elbette yeni işletim sistemi Windows 8’de olduğu gibi dokunmatik desteği verecek.

Windows 7 ve Windows 8 tasarımlarının harmanlanacağı yeni işletim sistemi hem PC hem de mobil kullanıcıları memnun edecek gibi gözüküyor. Windows 8 ilk çıktığında, işletim sisteminden tam randıman almak için dokunmatik ekran gerekiyordu. Şimdi yeni işletim sistemi dahilinde hem dokunmatik ekranı hem de fare/klavye ikilisini kullanabileceğiz gibi gözüküyor.