Anasayfa Haber Minecraft Artık Kasmayacak!

Minecraft Artık Kasmayacak!

Minecraft kasma sorunu çözülüyor.

Minecraft ile ilgili temel sorun basit: Kasması! Kasma tabiri elbette oyuncuların sistemlerini zorlayan bu oyun için kullandıkları en kibar tabir. Peki ne olacak da artık Minecraft kasmayacak? İşte cevabı…

Minecraft kasma sorunu çözülüyor.
Minecraft kasma sorunu çözülüyor.

Minecraft alıştığımız oyunlardan biri değil. İnternette videoları milyarlarca kez izlenen, modern bir Lego oyunu diyebiliriz. Zira bir neslin çocukluğu nasıl oyun küpleriyle geçtiyse şimdi yeni bir neslin çocukluğu da sanal oyun küpleri ile geçiyor. Piksel piksel grafikleriyle yeni bir dünya kurduğumuz Minecraft özetle çok popüler bir oyun.

Minecraft’ın en büyük sorunu ise oyuncuların tabiriyle sistemi kasması oluyor. Çoğu oyuncuda sanat şaheseri bir bilgisayar yok; hatta olanlarda bile Minecraft zaman zaman sistemi zorlayabiliyor. Bunun sebebi ise oyunun grafiklerinin basitliğine karşın çok fazla işlemci gücü ve bellek tüketmesi. Malum, oyunların iyi çalışması için sistemi verimli kullanacak şekilde programlanmış olmaları gerekiyor. Oyunun yapımcısı bu kadar tutacağını hayal bile edemediğinden oyunu pek de verimli hazırlamamış. Şimdi büyük bir güncelleme bu sorunu çözmek için geliyor. Evet, artık sistem ihtiyaçları daha insani seviyelere inecek ve bu bilginin kaynağı Mojang Blob.

Oyunun pikselleri kaybolmayacak ama performans artarken buglar temizlenecek, ışıklandırma daha kaliteli hale gelecek ve pek çok ufak tefek yenilik yapılacak. Özetle Minecraft kasma sorunu artık çözülecek. Henüz bütün detaylar net olmasa da işte madde madde gelecek olan yenilikler:

  • Bannerlar eklendi, geliştiriliyor.
  • Creeper, Skeleton ve Zombie Heads Survival da geliştirildi.
  • Render işleminde büyük optimizasyonlar.
  • Sayısız program hatası giderme.
  • Işıklandırma hatalarında düzeltme ve geliştirme.