Anasayfa Haber iPhone 6’dan Güvenle Mobil Ödeme Yapabileceksiniz

iPhone 6’dan Güvenle Mobil Ödeme Yapabileceksiniz

ibeacon

iPhone 6 ile birlikte gelecek yeni özelliklerden biri de güvenli mobil ödeme imkanı olacak.

iPhone telefonların en büyük problemi mobil ödeme konusunda güven sağlayamamış olmaları. iOS işletim sistemi içerisinde NFC özelliği bulunmuyor ve bulunacağına dair de bir işaret yok. Yeni söylentilere göre Apple birçok kredi kartı firmasıyla görüşmeye başladı. Yeni bir tür ödeme seçeneği iPhone 6 ile birlikte piyasaya sürülebilir.

Yeni sunulacak seçeneğin mobil alandaki en güvenli ödeme imkanı olacağı belirtiliyor. Mobil ödeme seçeneği dendiği zaman karşımıza birçok seçenek çıkıyor. Ancak hepsi de güvenilir değil. Ayrıca bu tarz ödemelerde belli bir işlem kesintisi yaşanıyor.

Android işletim sisteminden farklı olarak, Apple kendi donanım ve yazılımlarında söz hakkına sahip. Bu da yeni bir tür ödeme imkanı için olanak sağlıyor. iPhone ile birlikte geleceği iddia edilen ödeme biçimi için belli firmalarla ortaklık sağlanacak. Apple, GSM operatörünü aradan çıkartarak firma üzerinden ödeme yapma imkanı sunacak. Bunun için de kullanıcıların finansal bilgilerinin akışını kontrol etmesi gerekiyor. Haliyle kullanıcıların güveneceği bir arayüz oluşturmak zorunda.

TouchID teknolojisi ile her kullanıcının parmakizi, bilgi merkezlerine işlenecek. Bu sayede mobil ödemeler yapılabilir. Henüz bu konu hakkında resmi açıklama yapılmadı. Hatta iOS 8’de görüp görmeyeceğime ilişkin bir söylenti bile yok. Ancak Eylül ayının yaklaşması ile birlikte Apple’ın yeni amiral gemisi ve işletim sistemi hakkındaki bilgiler kesinleşecek. Bu zamanlarda mobil ödeme söylentisi de açıklık kazanacaktır.