Anasayfa Haber Amazon Fire Phone Telefonu Bozulanlar Yandı!

Amazon Fire Phone Telefonu Bozulanlar Yandı!

ifixit-fire-phone

Amazon’un yeni telefonu Fire Phone, iFixit grubunun elinde hunharca parçalarına ayrıldı. Sonuç, yazımızda…

Amazon büyük umutlarla Fire Phone adını verdiği telefonuyla mobil pazarda şansını deneyecek. 25 Temmuz itibariyle pazar sunulan telefona olan talep şimdilik Amazon için tatminkar seviyede. Amazon’un online alışveriş sitesi ve birçok sosyal medya ile olan uyumluluğu sayesinde kullanıcıların ilgisini çeken bir telefon haline geldi. Ayrıca teknik özellikleri de ortasınıf müşteriyi tatmin edecek düzeyde.

Telefonları parçalarına birer birer ayırmasıyla bilinen iFixit grubu, bu sefer Fire Phone’u eline aldı. Grup telefonu parçalarına ayırdıktan sonra büyük bir sorunla karşılaştı. Telefonun geri toparlanması oldukça zor. Bazı ekleme parçalarını sökmek için uygun araç gereç bulunmuyor. Üretim tezgahında incelikle birleştirilen telefonun içini açmak istediğinizde, bir daha geri toplayamayabilirsiniz.

Toplasanız bile telefonun bazı özelliklerinin çalışmadığını göreceksiniz. Bataryayı yerinden sökmek oldukça zor. Bunu sökmeniz halinde birçok bağlantı noktası ve kablonun da yerinden çıkarılması gerekiyor. Yani herhangi bir tamirat ile karşılaştığınızda profesyonellerin eline vermeniz gerekmekte.

Bu da kafalarda şu soru işaretini oluşturuyor. iFixit gibi başarılı bir grup bile telefonu toplamakta zorlanıyorsa, profesyonel tamirciler bu telefonun tamiratını nasıl yapacak? Grup telefonun modüler olmadığı konusunda uyarıda bulunuyor. Bozulduğunda ise tamiratının nasıl yapılacağı merak konusu oldu.