Anasayfa Makale YouTube’u Daha Etkili Kullanmak İçin 5 İpucu

YouTube’u Daha Etkili Kullanmak İçin 5 İpucu

youtube

Birkaç ufak iyileştirme ile YouTube’u daha etkili kullanabilirsiniz

YouTube’un dünyanın bir numaralı video servisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Her gün milyonlarca kullanıcı tarafından ziyaret edilen bu video servisinin genel özellikleri pek çok kişi tarafından biliniyor. Peki ya bilinmeyenleri?

Videoları HD olarak başlatın

oynatma

YouTube’da video izleyeceğiniz zaman sistem otomatik olarak bağlantı hızınıza uygun kaliteyi seçer. YouTube’un oynatma ayarlarından bu ayarları değiştirmek mümkün. youtube.com/account_playback adresinden videoların tam ekranda otomatik olarak HD kalitesinde başlamasını seçebilirsiniz. Bunun dışında oynatma ayarlarından altyazı ve reklam ayarlarını da değiştireblirsiniz.

Kısayolları öğrenin

YouTube’da kısayollar ile daha hızlı gezinmek mümkün. Bazı kısayollar şu şekilde:

  • Spacebar: Videoları durdurup başlatın.
  • Yön tuşları: Videoyu ilerletin/geri sarın.
  • Sayılar: Videonun belirli parçalarına gidin. Örnek: 3 tuşu videonun %30’luk bölümüne gider.
  • Sıfır tuşu: Videonun başına gider.
  • Tab tuşu: Videonun alt menüsünde gezinmenizi sağlar.
  • Home/End tuşları: Videonun başına/sonuna gitmenizi sağlar.

Videonun belirli bir anına link verin

belirli zaman

Bir arkadaşınıza göndermek istediğiniz komik videonun ilk birkaç dakikası gereksiz mi? O halde paylaşma bölümünden başlatma zamanını ayarlamanız yeteli. Bu sayede hazırlanan linke tıklayan kişi, doğrudan belirlediğiniz andan itibaren videoyu izlemeye başlayacak.

Videonun ilk %30’unu atlayın

Bir Reddit atasozü der ki, her videonun ilk %30’luk kısmı laf kalabalığından ibarettir. Tabii böyle bir şeye karar vermek bize düşmez ama bu görüşe katılıyorsanız tek yapmanız gereken YouTube linkinin sonuna &wadsworth=1 komutunu eklemek. Böylelikle videonun ilk %30’luk kısmını otomatik olarak atlamış olursunuz.

Bırakın YouTube müzik listenizi belirlesin

disko

YouTube’un az bilinen bir diğer servisi de YouTube Disko. Basit bir arama ekranına sahip olan bu mini site, aradığını şarkı/sanataçı ile ilgili en alakalı videoları buluyor ve sizin için bir oynatma listesi oluşturuyor. YouTube’un bu servisine ulaşmak için youtube.com/disco adresini ziyaret edebilirsiniz.