Anasayfa Haber Windows Phone İçin VLC Player Geliyor

Windows Phone İçin VLC Player Geliyor

vlc-player-logo

Windows Phone mobil işletim sistemi için uygulama sayısı gün geçtikçe artıyor.

Windows Phone 8 işletim sistemi için Microsoft’un uygulama pazarındaki yazılım sayısı gün geçtikçe artıyor. Ancak Android’in aksine uygulama pazarının tıpkı Apple’da olduğu gibi tek bir firmanın kontrolünde olması, test ve onaylama sürecini biraz daha uzatıyor. Yine de Microsoft’un mobil pazarındaki payının artması, geliştiricileri yavaştan da olsa buraya çekiyor.

Windows Phone üzerinde eksikliği en çok hissedilen uygulamalardan biri de, farklı formatlardaki videoları oynatabilecek ücretsiz ve esnek bir video oynatıcıydı. Bilgisayar kullanıcıları için bu konudaki seçenekler az değil. Eskiden beri kendini ispatlamış olan yazılımlardan biri de VLC Player. Bu yazılım içerdiği geniş kodek desteği sayesinde hemen her türden video formatını çalıştırabiliyor.

VLC Player’ın Windows Phone 8 sürümü ise uzun bir bekleyişten sonra Ağustos ayında kullanıcılara sunulacak. Henüz test ve onaylama aşamasında olan VLC Player, Windows Phone 8.1 uyumlu olarak hazırlanmış. Yazılımın Beta sürümü Ağustos başında yayınlanacak, tam sürümün çıkması ise ay sonunu bulacaktır.