Anasayfa Haber Amazon’dan Snapdragon 805 İşlemcili Kindle Fire HDX!

Amazon’dan Snapdragon 805 İşlemcili Kindle Fire HDX!

amazon-logo

Qualcomm’un en güçlü işlemcisi Snapdragon 805, Amazon’un Kindle Fire HDX tabletinin AnTuTu’nun Benchmark testlerinde ortaya çıktı! İşte sonuçlar…

Kindle ile devrim başlatan ve Fire tablet serisi ile uygun fiyata Android tabletleri ile atılım yapan Amazon, geçtiğimiz günlerde telefon işine de girmişti. Aradan çok geçmeden yeni bir tablet atılımı geliyor, bu defa amiral gemisi modellerde kullanılan ve Qualcomm’un mevcut en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 805 kullanılıyor!

Ünlü Benchmark sitesi AnTuTu’da ortaya çıkan bir testte Kindle Fire HDX olarak adlandırılan 8.9-inçlik bir tablet ortaya çıktı. İçerisinde Qualcomm’un yeni yongası Snapdragon 805 bulunuyor. Bu yonga 2.5 GHz frekans ayarında işlem yapabiliyor. Ayrıca 801 gibi önceki modellerinden katbekat daha sağlam performans sergiliyor.

antutu-benchmark-fire-hdx

Amazon yeni tableti ile grafik, video ve görüntüleme özelliklerini bir araya getirmek istiyor. Snapdragon 805 yongası sayesinde bu özellikler Ultra HD kalitesine yakın bir seviyede kullanıcılara sunulabilir. Testlerde ortaya çıkan bilgilere göre tabletin 2560×1600 çözünürlük kalitesi var. Ayrca 2 GB RAM ve 8 megapiksel kamerası bulunuyor.

Peki Amazon Kindle Fire HDX ile pazara sağlam bir giriş yapabilir mi? Elimizdeki söylentilerden yola çıkarak bir yorum yapmak oldukça zor. Ancak Amazon’un son yıllardaki tutkulu hamleleri göz önüne alınırsa, ilerleyen yıllarda mobil pazarda adından sıkça söz ettiren bir firma haline gelebilir.