Anasayfa Haber Nexus 6 Kaç İnç Olacak?

Nexus 6 Kaç İnç Olacak?

Bir sonraki Nexus telefonu kim yapacak ve kaç inçlik ekranı olacak?

Google tarafından çıkarılan Nexus serisi tablet ve telefonlar özellikle katıksız bir Android işletim sistemi tecrübesi yaşamak isteyen kullanıcıların büyük ilgisini çekiyor. Ancak tabii ki Nexus serisi cihazları doğrudan tasarlayan ya da üreten firma bizzat Google değil. Her ne kadar Google mühendisleri tasarıma doğrudan dahil olsalar da, işin büyük kısmını büyük üreticilerden biriyle anlaşarak hallediyorlar.

Google’ın Nexus 4 ve Nexus 5 telefonları LG tarafından üretilmişti. Halen yeni bir Nexus tabletin HTC tarafından tasarlanmakta ve üretilmekte olduğu yönünde ciddi söylentiler var. Benzer bir şekilde Google ve ASUS arasında da Nexus serilerine yönelik çalışmalar yapılmıştı. Ancak yeni telefon Nexus 6’nın kim tarafından üretileceğine dair söylentiler çok beklenmedik bir firmayı işaret ediyor.

Google bir süre önce bir zamanların telefon devi olan Motorola’yı satın almıştı. Ancak üzerinden çok zaman geçmeden Motorola’yı tekrar satışa çıkaran Google’ın bir süredir Lenovo ile pazarlık halinde olduğu biliniyordu. Ancak bir yandan bu pazarlık söylentileri sürerken, bir yandan da Google’ın yeni Nexus 6 telefonu tasarlama ve üretme işini Motorola’ya verdiği söylentileri ortaya çıktı. Zaten söylentilerin şaşırtıcı olması da bu sebepten kaynaklanıyor.

Söylentiler çok detaylı sayılmaz, herşeyden önce basına sızmış herhangi bir foto ya da video yok. Google’ın Nexus 6 projesine Shamu kod adı verdiği ve bu yeni telefonun 5,9 inçlik bir ekrana sahip olacağı fısıldanıyor. Eğer bu gerçekse, Google bu cihazla “phablet” tabir edilen büyük ekranlı telefon meraklılarına hitap etmeyi deneyecek demektir. Motorola’nın daha önce Moto X ve Moto G gibi vanilya Android’e çok yakın iki cihaz ürettiğini de hesaba katmak lazım. Yani firma bir Nexus cihaz üretebilecek tecrübeye sahip.