Anasayfa Haber Windows 8.1 Update 3 Hazırlanıyor

Windows 8.1 Update 3 Hazırlanıyor

windows 8.1

Microsoft yeni bir güncelleme paketi üzerinde çalıştığını açıkladı ve detay verdi.

Microsoft’un güncel işletim sistemi Windows 8.1 üzerindeki çalışması devam ediyor. Windows 8.1 için toplamda üç büyük güncelleme paketi çıkarılacak. Bunlardan ikincisi olan Update 2 üzerindeki çalışma tamamlanmış durumda ve 12 Ağustos 2014 tarihinde kullanıcılara sunulması planlanıyor. Ancak Update 2 son güncelleme olmayacak, Windows 9 gelmeden önce son olarak Update 3 çıkacak.

Microsoft eskiden Service Pack adı altında çıkardığı büyük yamaları artık Update adıyla tüketiciye sunuyor ve bunları belirli bir düzene bağlamış gibi görünüyor. Ancak yine de Update 3 için kesin bir tarih verilmiyor, fakat büyük ihtimalle 2015 yılının Ocak ya da Şubat ayında bu da hazır olacak.

Windows 8.1 Update 3 ile gelecek olan bir ilginç özellik ise, bunun bir yamadan ziyade, başlı başına bir işletim sistemi olarak tasarlanıyor olması. Yani doğrudan bunu satın alıp bilgisayara kurabileceksiniz. Bunu yapanlar aynı zamanda bir sonraki Microsoft işletim sistemi olan Windows 9’a ücretsiz terfi imkanı kazanacaklar. Bu da bize Windows 9’un gerçekte yeniden isimlendirilmiş Windows 8.2 olacağı yönündeki söylentilerin gerçek olduğunu gösteriyor. Microsoft gerçekten de Windows 8 ismine yapışan kötü imajdan bir an önce kurtulmak istiyor.