Anasayfa Haber Lumia 730 Hakkında İlk Detaylar Ortaya Çıktı!

Lumia 730 Hakkında İlk Detaylar Ortaya Çıktı!

lumia-telefon

Orta sınıfa hitap edecek ve Windows 8.1 GDR1 desteği sağlayacak Lumia 730’un önümüzdeki ay pazara sunulacağı belirtiliyor.

Windows Phone furyası kaldığı yerden devam ediyor. Lumia ailesine katılması beklenen yeni cihaz Lumia 730 hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı. Orta sınıf müşteriye hitap edecek telefonun teknik özellikleri NokiaPowerUser tarafından aktarıldı.

Lumia 720’nin halefi olacak telefonun önümüzdeki ay pazara sürülmesi bekleniyor. RM-983,984,985 ürün koduna sahip telefonun 5-inç ekranı olacak. 720p çözünürlük sağlayan telefon, dört çekirdekli Snapdragon 400 yonga ile desteklenmiş. Ayrıca Adreno 305 grafik işlemci bulunuyor.

Nokia, bu telefonda da Zeiss lens desteğini kullanarak arka tarafa 8 megapiksellik bir sensör yerleştirmiş. Ayrıca henüz detayları açıklanmayan bir ön kamera var. Bu ön kameranın özçekim için kullanılacağı bu yüzden yüksek çekim kapasitesine sahip olacağı belirtiliyor. Bunların ötesinde telefonun Windows 8.1 GDR1 desteği sağlayacağı açıklandı.

GDR1, Windows Phone cihazlar için çıkacak sıradaki güncelleme paketi. Ön inceleme sürümünün bu hafta sonuna kadar geliştiricilere sunulması bekleniyor. Microsoft cephesinden ise telefon hakkında bir açıklama gelmedi.