Anasayfa Haber Twitter Ucu Ucuna Kâr Etti!

Twitter Ucu Ucuna Kâr Etti!

dick-costolo
CEO Dick Costolo için Twitter’ın gidecek daha çok yolu var.

Twitter’ın ikinci çeyrek raporları firmaya nefes aldırmış görünüyor.

Kurulduğu günden beri para kazanma konusunda sıkıntı yaşayan Twitter’ın geçtiğimiz günlerde açıklanan 2014 ikinci mâli çeyrek yıl raporları, şirketin ucu ucuna da olsa kâr etmeye başladığını ortaya koydu. 30 Haziran itibariyle biten ikinci çeyrekte Twitter abone sayısını geçen yıla oranla % 24 oranında artırmış görünüyor. Buna göre halen bu servisi kullanan kayıtlı kullanıcı sayısı 271 milyonu geçmiş bulunuyor.

Özellikle Dünya Kupası esnasında kullanım oranları hayli yükselen Twitter, buradan umduğu abone artışını yakalayamamış. İşin ilginç tarafı, abone girişi yapmadan Twitter’a bir göz atıp çıkan ziyaretçi sayısı, kayıtlı kullanıcı sayısını üç kez aşıyormuş. Bunların önemli kısmı sosyal medyanın diğer kısımlarında paylaşılan twitleri okumak için gelen ziyaretçilerden oluşuyor. Twitter CEO’su Dick Costolo, bu ziyaretçilerin de hesaba katıldığında, Twitter’ın her gün 700 milyondan fazla kişiye ulaştığını söylüyor.

Peki ama Twitter kâr ilan ettiği ikinci çeyrekte kaç para kazanmış? Görünen rakam 312 milyon dolar, bunun 277 milyon doları reklam gelirinden oluşuyor. Reklam gelirlerinin % 81’lik kısmı ise mobil reklamlardan gelmiş. Twitter’ın ağırlıklı olarak telefonlardan kullanıldığı düşünüldüğünde bu tuhaf bir sonuç sayılmıyor.

Ancak 312 milyon dolar gerçekte Twitter gibi bir firma için hiç yeterli bir rakam değil. Şirketin kâr etmeye başlamış olması şimdilik hissedarları yatıştırsa da, hisse fiyatlarına neredeyse hiç etkisi olmamış. Bu da şirketin hâlâ istenen güveni uyandıramadığını gösteriyor. CEO Dick Costolo daha gidilecek çok yolları olduğunu itiraf ediyor. Her şeyden önce devamlı ziyaret eden ama asla kayıtlı kullanıcı olmayan milyonlarca insanı kazanmanın yollarını bulmaları gerekiyor.