Anasayfa Makale Çocuklarınızın Asla Kullanmayacağı 5 Teknoloji

Çocuklarınızın Asla Kullanmayacağı 5 Teknoloji

design-trends-olden-days-of-tech-03-lgn

Yıllar sonra ihtiyacımızın kalmayacağı ve yeni neslin adını dahi duymayabileceği teknolojilere göz atıyoruz.

Gün geçtikçe hayatımıza yeni teknolojiler girmekte. Bu teknolojiler yavaşça hayatımızın bir parçası olurken, biz farkında olmadan bazı eski teknolojilerin kökünü kazımakta. Gelecek nesillerin asla ihtiyaç duymayacağı bu eski teknolojiler, ilerleyen zamanlarda nostalji köşesinde yerini alacak.

Hesap Makineleri

hesap makinesi

Hesap makineleri hali hazırda nostalji olma yolunu yarılamış olsa da, özellikle karmaşık işlemler yapabilen modelleri halen üniversitelerde kullanılmakta. Ancak bu son çırpınışlar dahi hesap makinelerinin tarihe karışacağı gerçeğini değiştirmiyor. Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte artık hesap makinelerine elveda diyebiliriz.

Fiziksel Medya

hand_dvd

Günümüzde halen önemli miktarda kullanılmasına rağmen fiziksel medya araçları da gün geçtikçe yerini dijital ortama kaptırıyor. Oyun, film, müzik albümleri gibi ticari ürünler de dahi fiziksel medyanın düşüşü söz konusu. Steam, Origin, iTunes, Spotify gibi servisler insanları dijital ortama doğru teşvik ederken fiziksel medyaların bütçe dostu olmaması sebebiyle, ilerleyen yıllarda fiziksel medyanın tamamen ortadan kaybolacağını söylemek mümkün.

Kablolu Internet

ethernet

Taşınabilir cihazların günümüzdeki egemenliği sayesinde kablosuz internet bağlantısının baskınlığı yadsınamaz bir gerçek. Masaüstü bilgisayar kullanıcıları haricinde neredeyse hiçbir alanda alıcısı bulunmayan kablolu internet bağlantısı ise son yıllarını yaşamakta. Sürekli gelişen kablosuz bağlantı teknolojisine bakılacak olursa gelecek nesiller için kablolu internet kullanmanın bir anlamı kalmayacak.

MP3 Oynatıcılar

mp3-players

Hesap makineleriyle benzer kaderi yaşayan MP3 oynatıcılar, akıllı telefonların yaygınlaşmasından bu yana alıcı kitlesini kaybetmiş durumda. Standart bir MP3 oynatıcının yapabildiği her şeyi yapabilen akıllı telefonlar, Spotify, MixRadio gibi uygulamalar sayesine MP3 oynatıcıların tam anlamıyla önüne geçmiş durumda.

Fotoğraf Makineleri

lens_camera-t2

Teknolojinin sürekli geliştiğini yukarıda söylemiştik. Herhalde bu gelişmeden zararlı çıkan en beklenmedik ürün fotoğraf makineler oldu. Akıllı telefon pazarında, özellikle Nokia öncülüğünde, hızlı artan kamera teknolojisi sayesinde insanların ayrı bir fotoğraf makinesi veya video kamera satın alma ihtiyacı giderildi. Şu anda genel olarak profesyonel fotoğrafçılar tarafından kullanılan fotoğraf makinelerinin bir daha dirilmesi zor gibi gözüküyor.