Anasayfa Haber Samsung Stokları Eritemiyor!

Samsung Stokları Eritemiyor!

samsung-galaxytabS105-1

Samsung özellikle Avrupa pazarında gittikçe büyüyen stokları eritmekte zorlanıyor.

Tablet ve telefon pazarındaki değişimler, Samsung’un işini zorlaştırmış gibi görünüyor. Huawei, Lenovo, LG ve Asus gibi markalardan gelen rekabetin artmasının önemli bir unsur olduğu söyleniyor. Ancak daha da önemlisi, tablet ve telefon pazarındaki değişimlerin satışa yansıması. Telefon ekranlarının büyümesi ve “phablet” tabir edilen modellerin paylarının artması, özellikle tablet satışlarına ciddi darbe vurmuş durumda.

Samsung’un bu durumu iyi analiz edemediği ve sonuç olarak iki yıldır özellikle Avrupa pazarındaki tablet ve telefon stoklarını eritmekte zorlandığı söyleniyor. Sırf İngiltere’deki stoklarda firmanın bir türlü eritemediği 300,000 civarında tablet bulunduğu haber veriliyor. Her geçen günle birlikte modeli eskiyen ve satılması daha da zor bir ürün olan elektronik cihazlarda stok şişmesi her firma için bir kabustur. Ama Samsung gibi model sayısı ve üretim kapasitesi yüksek bir dev için daha da büyük problem oluyor.

Satış rakamları özellikle son çeyrekte Samsung’un telefon ve tablet pazarındaki payının eridiğini, kârının düştüğünü gösteriyor. Firmanın mobil cihazlar bölümü geçen sene aynı zamana göre % 30 civarında bir satış kaybı yaşamış. Ancak diğer Samsung bölümlerinde benzer bir durum pek söz konusu değil, bu da sorunun tablet ve telefona özel olduğunu ortaya koyuyor. Samsung bu gelişmeye önümüzdeki dönemlerde daha fazla telefon çeşidi çıkaracağını duyurarak tepki gösterdi. Stoklarda yığılan tabletler ise ya büyük indirimlerle eritilmeye çalışılacak, ya da zarara yazılıp hurdaya çıkarılacak, orası henüz belli değil.