Anasayfa Haber No Man’s Sky Hangi Platformlara Çıkacak?

No Man’s Sky Hangi Platformlara Çıkacak?

no_mans_sky

Duyurulduğunda hayli ilgi uyandıran No Man’s Sky hangi platformlara, ne zaman çıkacağına dair yeni açıklamalar yapıldı.

Hello Games tarafından sadece beş kişilik bir kadroyla geliştirilmekte olan No Man’s Sky, 2013 yılında duyurulduğunda hayli ilgi çekmişti. Epik bir uzay simülasyonu olarak tanımlanabilecek oyunun geçtiği galaksi, belirli kurallara göre oyun esnasında rastgele olarak yaratılacağından, teorik olarak oyundaki tüm gezegenleri ziyaret etmeye insan ömrü yetmeyecek.

Oyuncular hem uzayda, hem de gezegenlerin üzerinde ciddi bir serbestliğe sahip olacaklar. Oyunun temel olarak tek kişilik bir senaryosu olacağı, ancak zaman içinde çoklu oyuncu seçeneğine de kavuşarak bir anlamda MMORPG havasına bürüneceği söyleniyor. Tabii eğer öyle oynamayı tercih ederseniz.

Sony kısa sürede harekete geçerek Hello Games ile anlaşma yaptığını ve oyunun öncelikli olarak PS4 oyun konsolu için çıkarılacağını, 2014 E3 fuarında açıklamıştı. Oyun 2015 yılında piyasada olacak ve henüz açıklanmayan bir süre boyunca sadece PS4’e özel olarak kalacak. Benzer yapımlara bakılarak, bu sürenin satış oranlarına bağlı olarak bir ile iki sene arasında olacağı söylenebilir.

Yeni yapılan bir açıklama ise, oyunun bir sonra çıkacağı platformun PC olacağını ortaya koydu. Oyun PS4 üzerinde satışa sunulduktan hemen sonra PC için adapte edilmesine başlanacak. Yeni nesil konsolların mimari olarak PC ile büyük benzerlik gösterdikleri düşünülürse, adaptasyonda büyük zorluk çekilmeyecektir. Hatta o dönem itibariyle PC bileşenlerinin sahip olacakları güç tahminen hesaplandığında, oyunun çok daha gelişmiş grafik özellikleriyle PC’ye port edilmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Ancak No Man’s Sky bu arada Xbox One için de port edilecek mi, orası henüz pek belli değil. Teknik olarak bunun olmaması için hiçbir sebep yok. Fakat Hello Games kadrosunun hayli küçük olması port sürecini uzatabilir ve sıra Xbox One’a geldiğinde oyun hayli eskimiş olabilir. Tabii aynı şey PC için de geçerli, sonuçta PC için çıkması beklenen en az iki benzer oyun daha var; Star Citizen ve Elite: Dangerous. Bunlar belirli açılardan No Man’s Sky kadar iddialı ve beklenen yapımlar, çıkış tarihleri de artık çok uzak değil. Daha önce izlememiş olanlar, No Man’s Sky – E3 2014 lansman videosunu aşağıda bulabilirler, Full HD izlemenizi tavsiye ederiz.