Anasayfa Makale Masaüstü Programlara Rakip 5 İnternet Sitesi

Masaüstü Programlara Rakip 5 İnternet Sitesi

Bu web araçları sayesinde günlük işlerinizin bir kısmını masaüstü uygulamalara mahkum olmadan yapabileceksiniz.

Yeni teknolojiler ile birlikte her an gelişen web araçları, yavaş yavaş masaüstü uygulamalara olan ihtiyacı azaltıyor. Bu yazımızda, masaüstü karşılıklarına olan ihtiyacı en aza indirgeyen web araçlarınız tanıtıyoruz.

Mint.com

mint

Kişisel finans dökümlerini tutmasıyla bilinen Mint, en popüler ekonomik araçlardan biri. Web üzerinden çalışan bu araç ile kişisel olarak gelir-gider takibi yapabilir ve kişisel finans işlerinizi düzenleyebilirsiniz. Sistem oldukça kolay ve başarılı olduğu için kişisel finans takibi için ayrı bir masaüstü uygulamasına ihtiyacınız kalmıyor.

Prezi.com

prezi

İş yerinde veya okulda yapacağınız sunumlar ve tanıtımlar için bir numaralı adresiniz PowerPoint’e veda edin. Web tabanlı çalışan Prezi, size sunumlarınızda ihtiyaç duyacağınız bütün araçları sunuyor. Görsel açıdan inanılmaz bir iş çıkaran Prezi sayesinde farklı ve dinamik sunumlar gerçekleştirmek oldukça kolay.

Virus Total

virus total

Genel bilgisayar taraması gibi faydalardan yoksun olmasına rağmen Virus Total, şüphelendiğiniz bir dosyanın zararlı olup olmadığını kontrol etmeniz için bulunmaz bir uygulama. Taramadan geçmesini istediğiniz dosyayı siteye upload ettikten sonra Virus Total, dosyanızı birden fazla tarama motoru ile tarayıp, sonuçları size bildiriyor. Ayrıca web sitelerinin zararlı içerik barındırıp barındırmadığını kontrol etmek için de Virus Total kullanmak mümkün.

Pixlr Editor

pixlr

Web tabanlı çalışan görsel düzenleme aracı arıyorsanız Pixlr Editor tam size göre. Oldukça geniş bir düzenleme yelpazesi sunan Pixlr Editor tamamen ücretsiz ve çalışmalarınızı yerel olarak kaydetmenize izin veriyor. Elbette bir Photoshop detaylılığı beklememek gerekiyor.

FreeFileConvert.com

freefileconvert

Online olarak yüklediğiniz dosyaları başka bir formata dönüştürebilecek bir web aracı bundan birkaç sene öncesine kadar kimin aklına gelirdi? Üstelik bu hizmeti sunan FreeFileConvert tamamen ücretsiz ve 300 MB’a kadar olan dosyaları destekliyor. Ses ve görsel dosyalarını başka bir formata dönüştürmek için artık masaüstü uygulamalarına mahkum değilsiniz.