Anasayfa Haber Samsung, 3 Eylül’de Ne Tanıtacak?

Samsung, 3 Eylül’de Ne Tanıtacak?

IFA GPC 2014 Belek

Samsung’un IFA 2014 fuarında hangi yeni amiral gemisi cihazı tanıtacağı büyük merak konusu oldu.

Her yıl Eylül ayında Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen IFA fuarı, dünyanın dört bir yanından gelen teknoloji firmalarının en yeni modellerini tanıttıkları önemli olaylardan biridir. Nitekim Samsung bu yıl 3 Eylül günü fuar kapsamında yapacağı büyük toplantı için davetiyeleri şimdiden göndermeye başlamış. Peki ama Samsung burada neyi tanıtacak?

Şirketin daha önceki ürün takvimine bakarak 3 Eylül’de büyük ihtimalle yeni nesil Galaxy sınıfı telefonları duyuracağını söylemek yanlış olmayacaktır. Zaten içeriden gelen fısıltılar da Samsung’un burada öncelikle Galaxy Note 4 telefonunu görücüye çıkaracağı yönünde yoğunlaşıyor. Bunun yanında bir de yeni Galaxy S sınıfı telefon gelebilir, mesela bu model uzun zamandır beklenen metal gövdeli Alpha olabilir. Ancak esas beklenti Note 4’in tanıtılması yönünde.

Samsung’un geçtiğimiz dönem çıkardığı Galaxy S5, her ne kadar hayli gelişmiş bir model olsa da, tasarımsal yenilik bekleyen kitleleri hayli hayalkırıklığına uğratmıştı. Öte yandan Galaxy Note 3 ise bunun tam tersine tüketiciden yoğun ilgi ve övgü almıştı. Haliyle büyük ekranlı telefon (phablet) seven tüketiciler şimdi Note 4’ün çıkışını da heyecanla bekliyorlar.

Galaxy Note 4’ün özellikleri ise henüz kesinleşmiş değil, ancak 5.7 inç ebadında Quad HD destekli bir ekrana sahip olacağı fısıldanıyor. Telefonun farklı pazarlar için iki farklı işlemciyle çıkacağı tahmin ediliyor, bunlar büyük ihtimalle Samsung Exynos 5430 ya da Qualcomm Snapdragon 805 modelleri olacaklar. Ayrıca cihazın Sony lensli 16MP kameraya sahip olacağı da söyleniyor. Note 4 bir ihtimal bazı ülkelerde kavisli OLED ekrana sahip olarak piyasaya sürülebilir, bu da daha önce söylenmişti.