Anasayfa Makale Pratik Netmaster CBW-383Z4 Firmware Güncelleme Rehberi

Netmaster CBW-383Z4 Firmware Güncelleme Rehberi

Türksat’ın internet hizmeti Uydunet ile birlikte verilen Netmaster CBW-383Z4 modemin Firmware güncelleme işleminin nasıl gerçekleştirildiğine bakıyoruz.

Güvenlik, performans, hata giderme ya da yeni özellikler için her daim modeminizin Firmware’ini güncellemenizde fayda var. Peki nedir bu Firmware ? Firmware, modeminizin çalışmasını sağlayan Linux tabanlı yazılım. Modeminizin de aslında içerisinde işlemcisi, ROM’u ve RAM’i bulunmakta. Modemi her açtığınızda Linux tabanlı bu işletim sistemi çalışmaya başlamakta ve modemin işlevlerini yerine getirmekte. Söz konusu yazılımı güncellediğinizde de modeminizi daha güvenli bir hale getiriyor ve birçok sorunu çözebiliyorsunuz.

Bu örnekte de Netmaster CBW-383Z4 modemin Firmware’ini güncelliyoruz. Netmaster’ın Yükleme Merkezi‘ne girdiğimizde yeni Firmware sürümü ile yapılan değişiklikler şu şekilde gözükmekte:

  • WPS ayarları güncelledi.
  • Güvenlik ayarlarında geliştirmeler yapıldı.

Bu da demek oluyor ki modemin şifre girmeden bağlanma özelliği olan WPS ve modemin güvenlik duvarı daha iyi çalışacak. O zaman vakit kaybetmeden güncelleyelim!