Anasayfa Haber Android L Çoklu Kullanıcı Desteği Sunacak

Android L Çoklu Kullanıcı Desteği Sunacak

android_l

Android’in yeni sürümüyle birlikte gelecek yeniliklerden biri de çoklu kullanıcı desteği olacak.

Cihazlarını başkasıyla paylaşmayan kullanıcıların aklına bile gelmez çoklu kullanıcı desteği. Ancak bilgisayarınızı ya da tabletinizi ailenizle ya da başka mesai arkadaşlarıyla paylaşarak kullanmak zorunda kalırsanız, o zaman bunun faydası ortaya çıkar. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılan Windows, MacOS ya da Linux gibi farklı işletim sistemlerinde eskiden beri çoklu kullanıcı hesabı ayarları mevcuttur.

Ne var ki aynı şeyi tüm Android sürümleri için söylemek mümkün değil. Her ne kadar Android’in Jelly Bean sürümünden sonra tabletlere çoklu kullanıcı desteği geldiyse de, aynı şeyi telefonlar için söylemek mümkün değil. Android telefonlarda çoklu kullanıcı desteği hayli önemli, çünkü özellikle ailelerin küçük çocukları için sık sık bir eğlence kaynağı olarak kullanılıyorlar. Oysa telefonlardaki çoklu kullanıcı seçenekleri, ancak üretici firma bunun için ek bir yazılım tasarladıysa mümkün oluyor.

Yeni gelecek olan Android L işletim sistemiyle beraber bu sorun aşılacak gibi görünüyor. Android L, tür farkı gözetmeden tüm uygun cihazlarda kullanılabilecek bütünleşik bir sürüm olarak tasarlanıyor. Bu sürümle birlikte tablet ya da telefon farkı gözetmeden, tüm Android cihazlara da birden fazla kullanıcı hesabı oluşturabilme yeteneği kazandırılacak. Her kullanıcı kendi giriş ekranı ve ana menüsüne sahip olacak, kendi hesabını güvenli biçimde yönetebilecek. Tabii bu durum depolama alanına biraz olumsuz etki edebilir. Ayrıca kimin yönetici olacağı konusunda da tartışmalar çıkabilir, ama olacak artık o kadar.