Anasayfa Haber Çin, Apple Ürünlerini de Yasaklama Kararı Aldı!

Çin, Apple Ürünlerini de Yasaklama Kararı Aldı!

cin-internet

Çin’in engellemelerine takılan son teknoloji devi Apple oldu.

Çin hükümeti, geçtiğimiz günlerde Kaspersky ve Symantec güvenlik firmalarını kara listeye almıştı. Ülke içerisinde kullanılması yasaklanan bu iki büyük güvenlik firması, artık Çin pazarında iş yapamayacak. Bu sırada Çin, kara listesine yeni isimler eklemeye devam ediyor. Bu isimlerden sonuncusu Apple oldu.

Yeni yasaklamaya takılan firma sadece Apple değil. Apple’ın yanı sıra birçok irili ufaklı teknoloji firmasının ismi de kara listeye alındı. Cupertino merkezli Apple, ürünlerini Çin pazarında satmaya devam edebilecek. Ancak kamu alanlarında Apple kullanımı yasaklandı. Artık Çin’deki tüm kamu alanlarında Apple ürünü görülmeyecek.

Çin’in bu önlemi almasının arkasındaki sebebin, güvensizlik olduğu düşünülüyor. Apple’ın ismi son zamanlarda NSA skandalı ve Snowden belgeleri ile birlikte anılmıştı. Firmanın ABD merkezli olması da Çin hükümetinin son kararı vermesine yardımcı oldu.

Çin, batılı ülkelerin teknoloji firmalarına karşı bir savaş açmış durumda. Birer birer büyük teknoloji firmalarına yasaklamalar ve kısıtlamalar getiriliyor. Son olarak Çin merkezli Lenovo firması bile ülke içerisinde yasaklanmıştı. IBM firmasını satın alan Lenovo, ilerleyen süreçte Apple ile anlaşmıştı. Böylece Lenovo’ya kendi ülkesinden yasak gelmişti.