Anasayfa Haber Sony Sonunda Vaz Geçiyor!

Sony Sonunda Vaz Geçiyor!

playstation-mobile

Sony, duyurulduğu ilk günden beri sorunlu olan Playstation Mobile servisinin fişini çekme kararı aldı.

Sony tarafından 2012 yılında hayata geçirilen Playstation Mobile projesi artık yolun sonuna gelmiş görünüyor. Sony bu servisi Playstation Vita ve diğer Android işletim sistemli telefonlar arasında ortak bir oyun platformu yaratabilmek için başlatmıştı. Kağıt üzerinde hayli iyi bir fikir olsa da, uygulamada yaşanan zorluklar nedeniyle servis asla istenen gelişmeyi gösteremedi.

Playstation Vita asla Sony tarafından arzulanan ilgiyi görmedi ve satış rakamlarını yakalayamadı. Bu da oyun geliştiricilerin konsola verdikleri desteği çok kısıtlı kalmasına sebep oldu. Halen Playstation Mobile üzerinde 50 civarında oyun mevcut ki, bu da Google’ın kendi Play Store uygulama mağazasında olan oyunlarla kıyaslandığında son derece az kalıyor.

Ancak bu platformun gelişmemesindeki en önemli sebeplerden biri, uyumluluk sertifikası alan Android telefon sayısının çok az olmasıydı. Sertifika alabilen tablet ve telefonlar ağırlıklı olarak Sony modelleriydi. Samsung, HTC, LG ve daha bir sürü büyük Android telefon üreticisinin ürünleri bu oyunlarla uyumlu değildi. Bu da Android pazarının büyümesine karşın, Playstation Mobile platformuna olan erişimin güdük kalmasına sebep oldu.

Sony bu servisi hemen kapatmayacak, Playstation Mobile uyumluluk sertifikası olan ve Android 4.4.2 ya da daha önceki Android sürümlerini kullanan cihaz sahipleri bu hizmetten yararlanmaya devam edecekler. Ne var ki Sony yeni cihazları listeye katmayacak ve yazılım geliştirme desteğini durduracak. Bu da bir süre sonra Android 4.4.2 kullanan cihaz kalmayınca, servise erişimin duracağı anlamına gelecek. Sony büyük ihtimalle bundan sonra fişi tamamen çekecek.