Anasayfa Oyun Türk Ligi FIFA 15’te!

Türk Ligi FIFA 15’te!

fifa-15-turk-ligi

Futbol takipçilerinin yıllardır beklediği mutlu haber sonunda duyuruldu! Türk Ligi, 18 takımıyla birlikte FIFA 15’e geliyor.

Süper Lig olarak adlandırılan Türkiye Futbol Ligi, EA Sports’un efsane serisi FIFA 15’e geliyor. EA Sports tarafından duyurulan ve TFF’nin de onayladığı habere göre 2015 yılında Süper Lig’de mücadele edecek 18 takım FIFA 15’te oynanabilecek.

Türk Ligi son olarak FIFA 11’de boy göstermişti. Son 4 yıldır oyuncular Türk Ligi’nin geri gelmesini istiyordu. Ancak lisans sıkıntıları ve TFF ile EA firması arasındaki anlaşmazlıklar yüzünden bir türlü çözüm bulunamamıştı. Eski federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar, lisans sözleşmesini iptal edip yeni bir anlaşmaya da yanaşmamıştı. Yeni lisans sözleşmesi ile birlikte Türk Ligi, FIFA 2017’ye kadar oyunda bulunacak.

Bu haber futbol takipçilerini de mutlu etti. Son yıllarda inanılmaz bir atak yapan EA Sports, FIFA’nın geliştirilmesinde önemli adımlara imza atmıştı. Grafiksel açıdan olduğu kadar fizik motorunu da geliştiren firmanın futbol oyunu resmen yeniden dirilmişti. Dünya çapında en çok oynanan ve en çok satan oyunlardan biri olan FIFA serisinde Türk Ligi’nin de bulunması, tanıtım ve prestij açısından oldukça önemli.