Anasayfa Haber WoW Devamlı Düşüşte!

WoW Devamlı Düşüşte!

WarlordsofDraenor

MMORPG tarihinin en başarılı oyunlarından biri olan World of Warcraft, son dört yıldır devamlı kan kaybediyor.

Blizzard tarafından yapılan ve MMORPG oyunları arasında en başarılı olanlardan biri olarak oyun tarihine geçen World of Warcraft, Kasım 2014 itibariyle onuncu yılını doldurmuş olacak. Ancak periyodik olarak güncelleme görmesine ve geliştirilmesine rağmen, bu efsanevi oyun ilerleyen yaşın getirdiği zorluklarla gittikçe daha fazla karşılaşıyor.

World of Warcraft uzun zaman boyunca paralı abonelik sistemini kullanmış, periyodik olarak çıkan yeni geliştirme paketleri de ücretli olarak satışa sunulmuştu. 2010 yılında abone sayısında zirveye ulaşan oyun, 12 milyon ücretli abone ile çok ciddi bir başarı öyküsü çizmişti. Ne var ki 2010 sonrasında abone sayısında devamlı bir düşüş trendi başladı.

Son verilen rakamlara göre Haziran 2014 itibariyle WoW abone sayısı 6,8 milyon civarına inmiş bulunuyordu. Bu rakam dört senelik bir süre içinde abonelerin neredeyse yarısının oyundan ayrıldığı anlamına geliyor. En yüksek ayrılma oranı ise 2014 yılının ikinci çeyreğinde yaşanmış ve Nisan-Mayıs-Haziran ayları içinde 800,000 civarında abonelik iptal edilmiş.

Blizzard yetkilileri bu düşüşün artık oyunun yaşlanmasıyla doğrudan ilgili bir durum olduğunu kabul ediyorlar. Ancak yakın gelecekle ilgili halen hayli iyimser bir bakış açısına sahipler. Bunun da sebebi yakında çıkacak olan Warlords of Draenor ek görev paketine olan yoğun ilgi. Bu ek görev paketi için daha şimdiden 1,5 milyon civarında ön sipariş geldiğini, bu yüzden de oyunun daha uzun bir süre kârlı olmaya devam edeceğini söylüyorlar. Warlords of Dreanor halen Beta aşamasında bulunuyor, ilk tanıtım videosunu izlemediyseniz aşağıda bulabilirsiniz.