Anasayfa Haber AMD Marka SSD Geliyor!

AMD Marka SSD Geliyor!

AMD şimdi de kendi markasını taşıyan SSD diskleri piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

AMD temsilcileriyle en son konuştuğumuzda, kendilerine AMD markalı RAM modüllerinin neden ülkemizde pek bulunmadığını sormuştuk. Aldığımız cevap son dönemlerde RAM pazarındaki dalgalanmaların bu sektörde yarattığı zorluklara dikkat çeker nitelikte olmuştu. Ne var ki sektördeki zorluklar AMD’yi hızlı veri depolama çözümlerine önem vermekten vaz geçirmemiş gibi görünüyor. Çünkü yeni gelen haberler, firmanın kendi SSD modellerini piyasaya sürmeye hazırlandığını gösteriyor!

AMD bu yeni ürün gamını Radeon R7 adı altında tanıtmayı, böylece marka bilinirliğinden faydalanmayı planlıyor. SSD’ler tüketiciye 120, 240 ve 480 GB kapasite seçeneklerinde sunulacak. Bu modellerin özellikle oyun seven bilgisayar kullanıcılarına yönelik optimize edildiğinin altı çiziliyor. Okuma-yazma hızlarının ise Samsung gibi markaların SSD modelleriyle aynı seviyede olduğu söyleniyor.

Tabii tüm bunlar ne kadar doğru, onu ancak ürünler piyasaya çıktığında göreceğiz. Şu an için piyasaya çıkış tarihi olarak 2014 sonu işaret ediliyor, fiyatlar ise henüz belli değil. Bir başka soru da AMD’nin bu serileri Türkiye pazarına getirip getirmeyeceğidir. Bunu da ancak SSD serileri resmen dünya pazarına çıktıktan sonra görebileceğiz.