Anasayfa Haber Twitch’te Neler Oluyor?

Twitch’te Neler Oluyor?

twitch-ses-tanimlama

Google tarafından satın alma haberlerinin ardından yeni bir döneme giren Twitch’te ne gibi yenilikler olacak?

Google tarafından 1 Milyar Dolar teklif edilen Twitch’e son birkaç haftadır yenilikler gelmeye başladı. Ünlü yayın platformunda büyük değişiklikler olacak gibi gözüküyor. Bu durum şimdiden birçok kullanıcıyı ve kanal sahibini huzursuz etti.

Daha önceden kanal sahipleri yayınlarını Twitch üzerinde kayıt altına alabiliyordu. Hesabın ücretli ya da ücretsiz olmasına bakmadan, yapılan yayınların görüntüleri kaydediliyordu. Yeni gelen kural ile birlikte video saklama özelliği değiştiriliyor.

Ücretsiz hesaplar videolarını 2 hafta boyunca saklayabilecek. Ücretli hesaba sahip kullanıcılar ise 60 gün boyunca videolarını kanallarında saklayabilecek. Bu videolar daha sonra otomatik olarak kaldırılacak. Yenilik şimdiden olumsuz eleştirilere maruz kaldı. Twitch’in en beğenilen özelliklerinden biri artık olmayacak.

Ayrıca telif hakkı kuralı sebebiyle yayınlardaki müzik dinletisine de bir son verilecek. Birçok kanal, oyun yayını yaparken müzik listesi de çalıyordu. Yayınları zenginleştiren bu özellik artık olmayacak. Ses Tanımlama teknolojisi ile bu yayınlar sistem tarafından sessiz hale getirilecek. Hatta kanalın kapanması kadar giden bir dizi kural var.

Bu durum bir noktada oldukça can sıkıcı. Çünkü GTA V gibi başlıkların, oyun içinde kendi radyoları var. Haliyle oyun içerisindeki müzik Ses Tanımlama teknolojisine takılacak ve tüm kanal sessizleştirilecek.

Onbinlerce kanala sahip olan Twitch’teki değişiklikler, platforma üye kaybettirecek gibi gözüküyor.