Anasayfa Haber HTC’nin Geliştirdiği Nexus 8 Tabletin Detayları Sızdırıldı

HTC’nin Geliştirdiği Nexus 8 Tabletin Detayları Sızdırıldı

htc-nexus-8-tablet

HTC Volantis kod adıyla söylentileri dolaşan cihazın Google Nexus 8 tablet olduğu ortaya çıktı!

Twitter üzerinde mobil dünyadan sızıntı haberler paylaşan @upleaks, yeni bir bilgiyle karşımıza çıktı. Volantis kod adıyla sızıntılarına tanıklık ettiğimiz HTC T1’in aslında Google Nexus 8 tablet olduğu ortaya çıktı. Konu hakkında çok fazla detay olmasa da, teknik bilgileri hakkında dişimizin kovuğunu dolduracak kadar bilgi sızdırılmış.

 

HTC’nin inşa edeceği yeni Nexus 8 tabletin içerisinde 64-bit işlem gücüne sahip Tegra yonga bulunacak. Çift çekirdekli Tegra K1, bu yılın başlarında Nvidia tarafından pazara sunulmuştu. Mobil arenadaki performansından adından sıkça söz ettiren Tegra K1 yonga, Nexus 8’in en önemli parçası olacağı kesin.

Tabletin içerisindeki MDM9x25 modem yongası sağ olsun, GSM desteği sağlanacak. 4 GB RAM kapasitesine sahip Nexus 8’in hangi Android sürümü ile çalışacağına dair bir bilgi yok. Ancak son zamanlarda sıkça haberini duyduğumuz Google Android L ile çalışacağı söylenmekte.

Nexus 8’de, Sony’nin IMX219 kod isimli 8 megapiksellik kamerası kullanacak. Ön tarafında ise 1.6 megapiksellik bir kamera olacak.

İlerleyen günlerde Nexus 8 tablet hakkında daha fazla bilginin ortaya çıkacağı düşünülüyor.