Anasayfa Teknoloji İnsan Bedeninden Enerji Üretmek!

İnsan Bedeninden Enerji Üretmek!

human-farm-matrix

Evet, başlığı yanlış okumadınız. Aynı Matrix filminde olduğu gibi insan bedeninden enerji toplanabilecek.

Düşük enerji tüketimine sahip elektronik cihazlar çok yakında teknoloji pazarını doldurmaya başlayacak. Birçok firmanın bunun üzerine yoğunlaşmış durumda. Yonga setinden, ekranına kadar her bir parçanın daha efektif kullanılması amaçlanıyor. Yeni bir çalışma ise insan vücudunun ısı ve kinetik hareketlerinden enerji toplanabileceğini gösteriyor.

Tüketici elektroniği için pazara sunulan cihazlar gittikçe küçülüyor. Ancak aynı şeyi bataryalar için söyleyemiyoruz. Daha fazla enerji için daha büyük bataryaya ihtiyaç duyuyoruz. Cupertino, California’da Hot Chips konferansında söz alan bir grup araştırmacı insan bedeninden enerji üretilebileceğini ortaya sundu.

Medikal implantler ile insan vücuduna sensörler yerleştirilecek. Bu sensörler hareket ve ısıyı yakalayarak enerji toplayacak. Konuşmacı Yogesh Ramadass, bunun mümkün olduğunu söylüyor. Ancak elde edilen enerji mikrowatt seviyesinde. Yani sadece akıllı saatleri ve fitness takibi yapan kol bantlarını çalıştırabiliriz. Tablet ve akıllı telefonlar şimdilik uzak bir hayal gibi duruyor.

matrix-morpheus

Ramadass eldeki bahsi geçen teknolojinin ve batarya teknolojisinin gelişmesi gerektiğini belirtiliyor. Böylece akıllı cihazınızı kullanırken, şarj derdinden kurtulacaksınız. Belki biraz yürümek ya da oturduğunuz yerden egzersiz yapmak telefonunuzu şarj edebilecek.

Bu benim aklıma anında Matrix’i getirdi. Robotlarla amansız bir savaşa giren insanoğlu, kazanmak için gökyüzünü karartmıştır. Böylece robotların güneşten enerji alamayacaklarını düşünmüşlerdi. Ancak robotlar insan tarlaları kurdu ve vücutlarından enerji toplamaya başladı. Bakarsınız, belki de birkaç yüzyıl sonra bunlar yaşanabilir.