Anasayfa Haber Samsung Galaxy Alpha Sonunda Resmiyet Kazandı

Samsung Galaxy Alpha Sonunda Resmiyet Kazandı

samsung-galaxy-alpha

Samsung’un yeni akıllı telefonu Galaxy Alpha’nın detayları Güney Koreli teknoloji devi tarafından resmi olarak duyuruldu.

Samsung sonunda Galaxy Alpha üzerindeki söylentilere bir son verdi. Yazın başlangıcından bu yana Galaxy Alpha hakkında artış gösteren söylentiler bu duyuru ile birlikte bitti. Güney Koreli teknoloji devi metalik kasa tasarımına sahip, 4.7-inç ekran boyutuna ve 6.7mm kalınlığa sahip şık telefonunu ortaya çıkardı.

Samsung’un yeni telefonun orta seviyeye hitap edeceği söyleniyordu. Ancak kasanın altına baktığımızda üst düzey bir performans sergileyeceğini görüyoruz. Galaxy Alpha içerisinde Exynos 5433 sekiz çekirdekli yonga var. Dört işlemcisi 1.8 GHz frekans ayarında, diğer dört işlemcisi ise 1.3 GHz frekans ayarında işlem yapabiliyor. 2 GB RAM kapasitesine sahip olan telefonun 32 GB’lık dahili depolama alanı var. Ne yazık ki, Samsung bu telefona bir microSD yuvası yerleştirmemiş.

1280 x 720 Super AMOLED çözünürlük sağlayan telefonun arka tarafında 12 megapiksellik bir kamera bulunuyor. Bu kamera 30 FPS’de 4K UHD video kayıt yapabilme olanağı tanıyor. Ön tarafında ise 2.1 megapiksellik bir kamera mevcut. LTE Cat.6 bağlantı noktasının yanı sıra, WiFi a/b/g/n/ac (MIMI 2×2), Bluetooth 4.0 ve NFC teknolojilerine de destek veriyor.

samsung-galaxy-alpha-2

Daha önce Galaxy S5’te gördüğümüz parmakizi sensörü bu cihaz içerisinde de bulunuyor. Sağlık uygulamaları için kalp atışı sensörü de yerleştirilmiş. Android KitKat 4.4.4 işletim sistemi ile çalışacak telefonun boyutlarının 132.4 x 65.5 x 6.7mm olduğu duyuruldu. 155 gram ağırlığa sahip telefonun bataryası ise 1.860 mAh. Galaxy S5 içerisinde 2.800 mAh’lik bir batarya tercih edilmişti. Samsung’un açıklamasına göre bu batarya sekiz çekirdekli Galaxy Alpha için fazlasıyla yeterli.

Samsung yeni telefonu ile yeni bir tasarımı da kullanıcılarına sunuyor. Son zamanlarda piyasaya sürdüğü telefonlarda deri kaplama hissi yaratan firma bu sefer metalik kasa tercih etmiş. Bu tasarımın telefona fazlasıyla yakıştığını belirtmekte fayda var. Keskin ve ciddi bir görünme sahip telefonun çıkış tarihi ve fiyatı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

https://www.youtube.com/watch?v=u8OZoyHvX78