Anasayfa Haber DirectX 12’nin Performansını Görenler Hayret Ediyor

DirectX 12’nin Performansını Görenler Hayret Ediyor

directx-12-logo

DirectX 12, %50 daha az enerji kullanımı ve %60’a varan daha iyi FPS oranı sağlıyor.

Siggraph 2014’te söz alan Intel, DirectX 12 ve Direct3D 12nin ilk demolarını yayınladı. DirectX 11 ile karşılaştırıldığında yeni yazılımın fazlasıyla heyecan verici olduğunu belirtmekte fayda var. DX 12, DX 11’e göre %50 daha az enerji tüketiyor ve %60 daha iyi FPS oranı sergiliyor.

Intel, DirectX 12’yi özel olarak tasarlanmış bir benchmark programında gösterdi. Surface Pro 3 tablette sergilenen benchmark programında 50.000 asteroit, uzay boşluğunda süzülüyor. Eliptik hareketler, dolgular, kaplamalar ve grafik arayüzü fazlasıyla güzel gözüküyor.

directx-12-performans-tablo

Özel olarak tasarlanmış benchmark programının 2 farklı modu var. Birisinde FPS kilitleniyor ve ne kadar hızlı yükleme yapıldığı gösteriliyor. İkincisinde ise FPS sınırı kaldırılıyor ve en üst düzeye ulaşırken GPU ve CPU üzerindeki enerji tüketimi gösteriliyor.

DirectX 12’nin PC üzerinde kullanıldığında 20 watt ile 30 watt arasında bir enerji tasarrufu sağladığı gözüküyor. Bu da yılda 10-20 Dolar para tasarrufu demek. Bu hem kullanıcılar hem de üreticiler için müthiş bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor.