Anasayfa Haber En Çok Korsan İndirilen Oyunlar

En Çok Korsan İndirilen Oyunlar

korsan-indirme

ABD’de yapılan son araştırmaya göre korsan oyun kullanımı artış gösterdi.

Artık dijital bir dünyada yaşıyoruz. Haliyle bu durum teknolojinin birçok alanına yansıyor. Özellikle oyun endüstrisine. Son zamanlarda hiç olmadığı kadar fazla oyunu bir arada görüyoruz. Çılgınlık derecesinde oyun indirimleri yapılıyor. Fiziksel kopyalara olan talep azalınca, dijital indirme bağlantılarının kullanımı da haliyle arttı. Yani artık herkes makul bir fiyat karşılığında orijinal oyuna sahip olabiliyor.

Elbette madalyonun öteki yüzünde korsan oyun kullanımı var. Bu olay halen tamamen bitmiş değil. Torrent sitelerine her gün onlarca yeni oyun yükleniyor ve ücretsiz olarak oyuncular tarafından indiriliyor. Movoto tarafından ABD genelinde yapılan araştırmaya göre korsan oyun kullanımda gözle görülür bir artış var.

Korsan oyunlar arasında en fazla indirilen başlıklar ise Watch Dogs ve The Elder Scrolls. Ülke geneline baktığımızda birçok farklı başlığı bir arada görüyoruz. Minecraft, Dark Souls II, FIFA serisi, The Sims 3, Among the Sleep gibi oyunlar sıklıkla indirilen oyunlar arasında. Elder Scrolls özellikle Morrowind ve Skyrim gibi oyunları kapsıyor ancak The Elder Scrolls Online’ın da torrent olarak dosyaları paylaşılıyor. Online için korsan sunucu haberleri henüz ortada olmasa da oyun dosyaları bu tarz bir sunucu kurulumu için ya da hızlı indirme için paylaşılıyor.

Peki bu ne demek oluyor? Korsan oyun pazarı kolay kolay bitecek gibi gözükmüyor. Güvenlik önlemleri ve yaptırımlar sürse de, hacker grupları bir şekilde bu engelleri alt etmeyi başarıyor. Araştırma ABD genelinde yapılmış olsa da, benzer bir grafiği diğer ülkelerde de görebileceğimiz konusunda hemfikiriz.