Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net
  • Haber
  • Yapay Zeka
  • Tavsiyeler
  • Oyun
  • Video
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Yazılım
    • Elektronik Alışveriş Fırsatları
    • Pratik
    • Ev Teknolojileri
    • Makale
    • Güvenlik
    • Ekonomi
    • İnternet
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Sağlık
    • Yazıcı
    • Sosyal Medya
    • Otomobil
      • Elektrikli Otomobil
  • Sosyal
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net
  • Haber
  • Yapay Zeka
  • Tavsiyeler
  • Oyun
  • Video
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Yazılım
    • Elektronik Alışveriş Fırsatları
    • Pratik
    • Ev Teknolojileri
    • Makale
    • Güvenlik
    • Ekonomi
    • İnternet
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Sağlık
    • Yazıcı
    • Sosyal Medya
    • Otomobil
      • Elektrikli Otomobil
  • Sosyal
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net

Anasayfa - Video - Kafa Ayarı - Kafa Ayarı #12 – Marka PC vs Toplama PC vs Bakkallar!

Kafa Ayarı #12 – Marka PC vs Toplama PC vs Bakkallar!

14 Ağustos 2014 - 23:30
- Kafa Ayarı, Video, Video İncelemeler

PC icat edildiğinden bu yana sorulan bir soru: Marka PC mi almalı yoksa toplama PC mi daha iyi? Technopat Kafa Ayarı’nda ilk PC’lerde öğrenilen derslerden, bakkalların şefkat dolu kollarına uzanan yolculuğu konuşuyoruz…

Toplama PC ile marka bir PC arasında kalan, ilk kez bilgisayar alacak kullanıcılar: Hepimiz o yoldan bir kez geçtik. Bakkal bilgisayarcı nedir bir öğrendik. Elbette bahsettiğimiz bakkallar mahallenizin sempatik esnafı değil, kasanızı bıraktığınızda sizin belinizi düşünerek onu daha hafif iade eden türden, “elektronik bakkallar” Sayborg gibi ama değil.

Önemli bir soru daha bu bakkallar bir tek bizde mi var? Başka ülkelerde yok mu? Elbette var, hem de nasıl!

Demli ve ince belli çay eşliğinde iyi seyirler diliyoruz.

Disclaimer: Açık dükkan kalmadığında 5 TL’lik kabloyu 15 TL’ye satarak da olsa iş gören bakkal, senin de unutmadık. O gün hayat kurtardın. Sonuçta senin de elektriğin, suyun dükkan masrafın var anlıyoruz. Bu video tamamen eğlence amaçlıdır ve hiç bir meslek, özellikle de gerçekten ekmek, süt, yumurta satan mahalle bakkaları kastedilmemiştir. Sepeti her sarkıttığımızda oradasınız, teşekkürler!

Etiketler: 1080pbakkalbakkal bilgisayarcıbilgisayar satıcılarıÇaydetaylıesnafFull HDince belliKafa AyarıKafa Ayarı 12kapsamlılondraMarkamarka pc mi toplama pc miMecidiyeköymuhabbettechnopatteknolojitoplamaVideoYazıcıoğlu
PaylaşPaylaşTweetYollaPaylaş
Ali Güngör

Ali Güngör

Technopat.net Kurucusu, editörlük kariyerine 1999'da dergi editörü olarak başladı. Technopat Genel Müdürü olarak devam ediyor. #Teknoloji #video #sosyalmedya #rpg #android #kahve sever.dramatoryum@Twitter

Yorumlar 15

  1. Yavuz Fatih Sönmez says:
    11 yıl önce

    Çok başarılı olmuş. Gerçekten her bir kafa ayarı birbirinden eğlenceli ve öğretici.

    Yanıtla
  2. Yavuz Fatih Sönmez says:
    11 yıl önce

    Çok başarılı olmuş. Gerçekten her bir kafa ayarı birbirinden eğlenceli ve öğretici.

    Yanıtla
  3. Guest says:
    11 yıl önce

    :) sene 88 evet 1988 c64 almışız…. okadar çok ki anı gün gelir belki istanbula geldiğimde karşılıklı konuşma imkanımız olur.

    Yanıtla
  4. Guest says:
    11 yıl önce

    :) sene 88 evet 1988 c64 almışız…. okadar çok ki anı gün gelir belki istanbula geldiğimde karşılıklı konuşma imkanımız olur.

    Yanıtla
  5. kaya says:
    11 yıl önce

    demli çay ince belli bardak.
    veya ince belli bardakta demli çay….

    Yanıtla
  6. kaya says:
    11 yıl önce

    demli çay ince belli bardak.
    veya ince belli bardakta demli çay….

    Yanıtla
  7. hasan says:
    11 yıl önce

    Ben başka bir konuya değinmek istiyorum, son zamanlarda sinirimi çok bozan bir konu Akıllı telefonlar. Şimdi bir telefon 1500-2000 tl ye satılıyor, o fiyata bir laptop veya masaüstü pc satın alınabilir, ve akıllı telefonlara karşı tek dezavantajı onlar kadar taşınabilir olmamasıdır.

    Bir bilgisayar alıyorsun, onunla programlama yapabilirsin, grafik falan yapabilirsin, telefon alıyorsun aynı fiyata tek yaptığı internete girmek, garip garip sensörler, ek özellikler falan. Bu cihazı sadece tüketim amaçlı kullanabilirsin.

    Bilgisayar da ise hem tüketim hem de üretim amaçlı kullanabiliyorsun. Telefonların gücü yani yeterli seviyeye geldi, Mobil işletim sistemlerininde buna ayak uydurup, az da olsa bir şeyler yapılabilmesi lazım, tabii telefonda programlama falan zor olur, ama tabet de bence çok iyi olur, ve tablet piyasasını yükseltir. Tabletler şu anda neredeyse hiç işe yaramıyor. Google, Apple veya Microsoft bu işe el atmalı. Mesela geçen haberini görmüştüm microsoft surface 2 miydi neydi, onlar da windows 8.1(RT değil) var, ve üzerinde intel core işlemciler bulunuyor ve üzerinde ssd var. Tek dezavantajı pahalı olması, microsoft un surface tableti gibi piyasaya yeni tabletler çıksa, ve fiyatı kabul edilebilir fiyata olsa, herkes alır kullanır. Zaten laptoplar bunun için bu kadar rağbet gördü, tabletler yükselecekse sadece tüketim amaçlı olmamalı.

    not: Akıllı telefonlara işe yaramaz demek istemedim, sadece çok pahalı ve pahalı olmasının sebebi ise gereksiz özellikler(Dokunmadan algılama, göz kontrol, belki parmak izi okuyucuda sayılabilir o o kadar gereksiz değil.) Mesela bu makinelerle internete girebilirsin ve internete girmek demek, bilgiye en hızlı ulaşımdır.

    Yanıtla
    • guest says:
      11 yıl önce

      telefonların erkanları git gide büyüyor bence artık 5 inç ve üstü telefonlar için biraz daha bilgisayar havası verilmeye başlanmalı. bir ara güzel bir işletim sistemi yapan bir marka/grup vardı ancak destek verilmedi sanırım.

      Şu an işletim sistemi olarak en iyisi android bunun farkındayız ancak stabil değil. Android dışında 100 mb ramle bile yapamayacağınız şey yokken androidle 1 GB ram yetmiyor arkadaş..!
      Hala daha rehberimizi saniyeler sonra açıyoruz..!
      4 çekirdekli koskoca işlemciler var yakında 64 bit e kesin geçiş yapılacak ne için bunca performans? bu performans varken bu kadar kısıtlanmak çok sinir bozucu.
      hayır yani küçücük ekranda 3-5 oyun oynamak icin o kadar performansa gerek yok açıkçası. sağlam oyun oynasan şarj dayanmaz ( ki zaten sağlam oyun oynuyacaksan pc de oyna..) zaman geçircek oyunlar oynasan performansa ne gerek var?
      uzun lafın kısası telefon işi iyice sarpa sardı.
      Telefon üreticilerinin sürekli yeni ve gereksiz özelliklerinden cok sıkıldım.
      bu konularda anlat anlat bitiremem kitap yazsam yeridir yani.

      Yanıtla
  8. fatih says:
    11 yıl önce

    Benimde (servis değil) nvidia gtx860m imi çaldılar… Bi ara çok fazla gönderdim yakındaki bilgisayarcılara hangisinin olduğunu bilsem gidicemde gitmedende bilemiyorum. :(

    Yanıtla
    • fatih says:
      11 yıl önce

      bende diyorum neden açılmıyo bu oyunlar :D

      Yanıtla
      • toprak dikici says:
        10 yıl önce

        yav benimde formattan sonra 60 fps alırken 20 alıyom parçalar yerinde gözüküyo anlamadım gitti

        Yanıtla
  9. Kıvanç Demirel says:
    11 yıl önce

    Gene çok keyif aldığım bi sohbet, bu sohbetlere dahil olmak beni çok mutlu ediyor. Ellerinize ağzınıza sağlık. Geçmişe gittik geldik bu sohbette sizinle.

    Daha güzel videolar hazırlayabilmeniz için iki tavsiye vermek istiyorum. 1. ses biraz echolu geliyor, mikrofonlarınızı yenilemeniz gerekebilir. 2. si de videoda sesin senkronu kaydı sonlara doğru, bu biraz huzursuz edici. Ama tabiki:

    Harikasınız, bir fincan çayı sizinle birlikte bitirmek çok keyifli. Sohbetlerin devamını sayfayı her yenileyişimde heyecanla bekliyorum :)

    Yanıtla
  10. Ahmet Arısoy says:
    11 yıl önce

    Keyifli bir sohbet teşekkürler. Arkadan fan sesi gibi bir ses geliyor, nedir anlayamadım?

    Yanıtla
  11. Hüseyin Karabulut says:
    10 yıl önce

    Selam sizden iki programı sitenizde bilgi amaçlı haber yapmanızı isteyecektim bu iki program bilgisayar kullanıcılarını Realtek in vermiş olduğu mekanik rahatsız eden sesden kurtarıyorlar üstelik ücretsiz kaç senedir böyle program arıyordum sonunda buldum denk geldim bu programların bi benzeri daha yok çünkü ses efekleri windowsun bütün uygulamalarına etki ediyor programlar kurulurken ses kartımızı seçiyoruz tamamlıyoruz ve artık ses efeklerini bu iki programlar üzerinden yapıyoruz birinci programın ismi Peace+EqualizerAPO bu program üzerinden ekolayzır ayarı yapılıyor ReplayGain gibi ses şiddetini ve bozulmaları düzenleyen Pre Amplifying db ayar özelliği var ikinci programın ismi ViPER4Windows daha gelişmiş daha iyi üzerinde muhteşem ses efekleri var her şeyi düşünmüşler Ekolayzır bass arttırma tiz geliştirme oda kanalizyon mağara gibi eko efekler ses yumuşatma ses şiddetini düşürme bozulmaları engelleyen Pre-Volume özelliği bu programlar bulunmaz hint kumaşı gibi mutlaka sitenizde bu programlara ufak bir yer ayırmanızı istiyorum Technopat.net takipcisi ve seveni olarak insanların bu programlardan haberi olması gerektiğini düşünüyorum saygılar

    Peace+EqualizerAPO linki http://codecpack.co/download/Peace.html

    ViPER4Windows linki http://codecpack.co/download/ViPER4Windows.htm

    Yanıtla
  12. Adem Öz says:
    10 yıl önce

    Bu iki arkadaşı 4 gün önce tanıdım. masaüstü sistem toplamak istiyodum ama hiçbi bilgim yoktu. yıllarca üniverste nin bi getirisi olarak laptop da oynadim. yani masaüstü özlemim var. araştırıyodum. bu siteye nasil olduysa yolum düştü. bütün videolari mükemmel. ve çok yararlı. ve o kadar olaya hakimlerki bişeyi anlatirken “eee” diye bi düşünme evresi bile yok. gerçekten çok teşekkürler. ofisde sürekli videolarinizi izliyorum. teşekkürler.

    Yanıtla

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

RSS Technopat Sosyal

  • Silent Hill F Türkçe Yama
  • Galaxy Buds 3 Pro alınır mı?
  • RX6600 ve R5 5500 için termal macun önerisi
  • Geçici kullanım için hangi iPhone modeli alınmalı?
  • İlanında olan 76 bin TL'lik sıfır Hero dash 125 gerçek midir?
  • 50.000 TL'ye kadar oyuncu laptop önerisi
  • Intel Core i5 12400F soket 1700 12. nesil 2.50GHz 5.124 TL
  • Bluetooth dongle önerisi
  • ULMB açılmıyor
  • Ryzen 5 7600 / RX 9060 XT 16 GB Sistem - 33.999 TL!

Technopat Video

Şu an oynayan

Gigabyte AORUS FO27Q5P: 500 Hz QD-OLED ile rekabetçi oyunculara özel monitör

Gigabyte AORUS FO27Q5P: 500 Hz QD-OLED ile rekabetçi oyunculara özel monitör

Gigabyte AORUS FO27Q5P: 500 Hz QD-OLED ile rekabetçi oyunculara özel monitör

Haber
Razer Blackshark V3 PRO

Razer BlackShark V3 Pro incelemesi! Bu parayı hak ediyor mu?

Giyilebilir Teknoloji
iOS 26 neler getiriyor?

iOS 26 neler getiriyor?

Akıllı Telefon

Teknoloji tutkunu Technopatların ortak adresi: Technopat.net!

Güncel teknoloji, internet, donanım, yazılım, oyun ve daha fazlası haber, makale ve videolar ile Technopat’ta sizlerle.


01010100 01100101 01100011 01101000 01101110 01101111 01110000 01100001 01110100

Kategoriler

  • Yapay Zeka
  • Ev Teknolojileri
  • Makale
  • Video

Sosyal Medya

Bağlantılar

  • Hakkında
  • Haber
  • Video
  • Sosyal
  • Çerez Politikası
© 2011-2025 Technopat. Tüm Hakları Saklıdır.
Netse
Çerez Onayı
Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, kullanıcı deneyiminizi daha iyi hale getirmek, hizmetlerimizi size daha etkin bir şekilde sunabilmek için çerezler (cookies) ve benzeri araçlar kullanıyoruz. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını sağlamak, içeriği kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafik analizi yapmak için kullanılan küçük metin dosyalarıdır. Çerezleri nasıl kullandığımız ve kişisel verilerinizi nasıl işlediğimiz hakkında daha fazla bilgi almak için çerez politikamızı ve kişisel veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Fonksiyonel Her zaman aktif
Teknik depolama veya erişim, sadece kullanıcının açıkça talep ettiği belirli bir hizmetin kullanılmasını sağlama amacıyla veya iletişimin elektronik iletişim ağı üzerinden iletilmesinin tek amacıyla yasal olarak kesinlikle gereklidir.
Tercihler
Teknik depolama veya erişim, abone veya kullanıcı tarafından istenmeyen tercihlerin depolanması yasal amacıyla gereklidir.
İstatistikler
Sadece istatistiksel amaçlarla kullanılan teknik depolama veya erişim. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Pazarlama
Teknik depolama veya erişim, reklam gönderimi için kullanıcı profilleri oluşturmak veya kullanıcıyı bir web sitesinde veya birden fazla web sitesinde benzer pazarlama amaçları için takip etmek amacıyla gereklidir.
Seçenekleri yönet Hizmetleri yönetin {vendor_count} satıcılarını yönetin Bu amaçlar hakkında daha fazla bilgi edinin
Tercihleri yönet
{title} {title} {title}
Onayı Yönet
En iyi deneyimleri sunmak için, cihaz bilgilerini saklamak ve/veya bunlara erişmek amacıyla çerezler gibi teknolojiler kullanıyoruz. Bu teknolojilere izin vermek, bu sitedeki tarama davranışı veya benzersiz kimlikler gibi verileri işlememize izin verecektir. Onay vermemek veya onayı geri çekmek, belirli özellikleri ve işlevleri olumsuz etkileyebilir.
Fonksiyonel Her zaman aktif
Teknik depolama veya erişim, abone veya kullanıcı tarafından açıkça talep edilen belirli bir hizmetin kullanılmasını sağlamak veya bir elektronik iletişim ağı üzerinden bir iletişimin iletimini gerçekleştirmek amacıyla meşru bir amaç için kesinlikle gereklidir.
Tercihler
Teknik depolama veya erişim, abone veya kullanıcı tarafından talep edilmeyen tercihlerin saklanmasının meşru amacı için gereklidir.
İstatistik
Sadece istatistiksel amaçlar için kullanılan teknik depolama veya erişim. Sadece anonim istatistiksel amaçlar için kullanılan teknik depolama veya erişim. Mahkeme celbi, İnternet Hizmet Sağlayıcınızın gönüllü uyumu veya üçüncü bir taraftan ek kayıtlar olmadan, yalnızca bu amaçla depolanan veya alınan bilgiler genellikle kimliğinizi belirlemek için kullanılamaz.
Pazarlama
Teknik depolama veya erişim, reklam göndermek için kullanıcı profilleri oluşturmak veya benzer pazarlama amaçları için kullanıcıyı bir web sitesinde veya birkaç web sitesinde izlemek için gereklidir.
Seçenekleri yönet Hizmetleri yönetin {vendor_count} satıcılarını yönetin Bu amaçlar hakkında daha fazla bilgi edinin
Tercihleri görüntüle
{title} {title} {title}
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
  • Giriş
  • Teknoloji Haberleri
  • Sosyal
  • Video
  • Tavsiyeler
  • İncelemeler
    • Video İncelemeler
  • Güvenlik
  • Oyun
  • Makale
    • Pratik
    • Yazar Köşeleri

© 2025 Technopat
Sorularınız için Technopat Sosyal