Anasayfa Haber Sega Oyun Konsolunun Yongaları Geri Dönüyor

Sega Oyun Konsolunun Yongaları Geri Dönüyor

sega-konsol-eski

Kar amacı gütmeyen bir grup, eski Sega konsolları içerisinde bulunan yongaları yeniden piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Open Core Foundation isimli bir grup, 90’lı yıllar boyunca Sega konsollarına güç vermiş Hitachi yongalarını yeniden piyasaya sürmek istiyor. Kar amacı gütmeyen bu grup, döneminin en iyi yonga setini geliştiriciler için hazırlayacak.

Kendi zamanlarına göre oldukça ilerde olan bu yongalar, düşük maliyetli, açık kaynak koduna sahip CPU projeleri için kullanılacak. Ekim ayında J1 olarak adlandırılan ilk parça piyasaya sunulacak. Hitachi’nin SH2 yongasından esinlenerek inşa edilen bu yonga projenin ilk adımı olacak. SH2 yongalar, 1994 yılında Sega Saturn oyun konsolunda kullanılmıştı.

2016 yılına gelindiğinde ise J2 yonga kullanıcılarla buluşacak. Bu yonga Dreamcast konsolunda kullanılan SH4’ün bir benzeri olacak. 32-bit işlem gücüne sahip bu yonga 1 GHz frekans ayarında işlem yapabiliyor. OCF tarafından yapılan açıklamalara göre saat hızı daha da artırılabilirmiş.

Grubun projesinin bunlarla sınırlı kaldığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. 2018 yılında ise J3 pazara sunulacak. 64-bit işlem gücüne sahip yongalar hafıza düzenleme birimine sahip olacaklar.