Anasayfa Haber Apple İçin Ucuz Sapphire!

Apple İçin Ucuz Sapphire!

apple_sapphire

Apple’ın yeni telefonlarında kullanacağı Sapphire ekranların maliyetini düşürmeyi başardığı söyleniyor.

Daha önce Apple’ın yeni iPhone 6 serilerinde Sapphire adı verilen bir ekran camı kullanacağına dair söylentiler çıkmıştı. Ne var ki firmanın birden fazla ekran boyunda telefon çıkaracağı, bu yüzden de Sapphire cam kullanmayacağı iddia ediliyordu. Yeni iPhone 6 serilerinde 4,7 ve 5,5 inçlik ekran seçeneklerine sahip telefonların olacağına artık kesin gözüyle bakılıyor. Ne var ki bu ekran boyutları için Sapphire cam üretmenin maliyetinin gerçekten de çok yüksek olacağı hesaplanıyor.

Öte yandan gelen yeni haberlere bakılırsa, Apple ile bu konuda işbirliği yapmakta olan GT Advance Technologies, Sapphire cam maliyetini önemli biçimde düşürmenin bir yolunu bulmayı başarmış. Firma tarafından “Hyperion” kod adı verilen bu yeni yöntemde, ekran camı sırf Sapphire malzemeden üretilmiyor. Bunun yerine Apple tarafından kullanılan standart camın üzerine ince bir kat Sapphire malzeme kaplanıyor.

Bu yöntemle elde edilen Sapphire kaplama camın hayli sağlam olduğu söyleniyor. Darbe ve çizilmelere karşı standart camla kıyaslanmayacak kadar güçlü olan bu Hyperion camın maliyetinin ise Gorilla Glass sınıfı camlardan daha düşük olduğu iddia ediliyor. Gorilla Glass camlar halen telefon ve tablet gibi cihazlarda çok yaygın olarak kullanılıyor. Hyperion cam eğer söylendiği kadar iyiyse, Apple’a ciddi bir avantaj sağlayabilir. Ancak uzun süre Apple’a özgü bir özellik olarak kalacağından, Gorilla Glass’ın pazar payını tehdit etmesi mümkün olmayacaktır. Apple genellikle geliştirilmesi için yatırım yaptığı teknolojileri uzun yıllar boyunca sırf kendine bağlayacak önlemleri almayı ihmal etmiyor.