Anasayfa Oyun Arabalar, PlayStation 4’te Daha Hızlı Gidecek!

Arabalar, PlayStation 4’te Daha Hızlı Gidecek!

project-cars-2

Project CARS oyunu, PlayStation 4 platformunda 60 FPS ile çalışırken, Xbox One aynı performansı veremeyecek.

Araba oyunları konusunda artık uzman firmalardan biri haline gelen Slightly Mad Studios tarafından yapılan bir açıklama Xbox One kullanıcılarını üzebilir. Hatta belki kızdırabilir.

Firma tarafından yeni nesil konsollar için geliştirilen Project CARS hakkında bir dizi açıklama yapıldı. Oyundaki arabaların her birinin 60.000 poligona sahip olduğunu ve ULTRA çözünürlük ayarlarında bu oranın 200.000 ile 300.000 poligona çıktığı belirtildi. Ancak bu sadece 60 FPS desteği ile mümkün olabiliyor.

project-cars

Firmanın menajerlerinden Jan Frischkorn bu poligon ve FPS seviyesinin sadece PlayStation 4 üzerinden alınabileceğini açıkladı. Bugüne kadar Project Cars için yayınlanan tüm demo ve fragman görüntülerinin de PlayStation 4’ten alındığını itiraf etti. Yani Xbox One kullanıcıları Project CARS oynarken 60 FPS değerini göremeyecek.

Konu hakkında Microsoft cephesinden bir açıklama gelmese de, yeni yıl ile birlikte Xbox One’a bir dizi yazılım güncellemesi geleceği belirtilmişti. Belki de oyun çıkmadan önce 60 FPS desteği getirelebilir.