Anasayfa Haber Google, JetPac’i Satın Aldı!

Google, JetPac’i Satın Aldı!

jetpac-uygulama

Google bir başka uygulamayı daha satın alarak bünyesine kattı.

Geçtiğimiz yıldan bu yana Google’ın satın aldığı firmaların sayısı gitgide artıyor. Eğer sıkı bir takipçisi olduğunu düşünüyor ve satın aldığı firmaları saymakla uğraşmak istiyorsanız vakit kaybedersiniz. Çünkü Google neredeyse her hafta bir firmayı bünyesine katıyor. Sadece firma satın almakla kalmıyor, irili ufaklı yığınla uygulamayı da satın alıyor.

Google tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ünlü seyahat uygulaması JetPac, artık Mountain View merkezli firmaya ait. Eğer fazla yolculuk yapan biri değilseniz, JetPac’in ismini duymamış olabilirsiniz. iPhone ve iPad için ücretsiz olarak sunulan JetPac, kullanıcının seyahat edeceği yer hakkında rehberler sunuyordu. Uygulama içerisinde 6.000 şehrin detaylı bilgileri var. Gezilecek yerler, tarihi alanlar, restoranlar çeşitli filtreleme özellikleriyle kullanıcıların beğenisine sunuluyordu.

Oldukça basit bir kullanımı olan JetPac’in bir de Android sürümünün çıkması bekleniyordu. Bu satın alma işleminin ardından daha fazla beklemeye de gerek kalmadı, çünkü artık sahibi Google olacak. Google demek, Android demek.

Ancak söylentilere göre Google’ın ilk işi bu uygulamayı sanal mağazadan kaldırmak olacak. Üzerinde yapacağı değişiklikler ile yeniden pazara sunulması bekleniyor. Birçok mobil takipçinin düşüncesine göre JetPac, Google Earth ve Maps uygulamalarına entegre edilebilir.