Anasayfa Haber 32 Çekirdekli SPARC M7: Oracle’dan Yeni Nesil İşlemci!

32 Çekirdekli SPARC M7: Oracle’dan Yeni Nesil İşlemci!

Oracle

SPARC M7, 1024 çekirdek, 8192 iş parçacığı ve 64 TB RAM kapasitesi ile 3.6 GHz frekans ayarında işlem yapabilen bir performans canavarı olarak karşımıza çıkıyor.

Oracle SPARC işlemcilerinin yenisi M7nin üzerindeki örtüyü kaldırdı. Firma yetkililerinden John Fowler, geçtiğimiz ay içerisinde M7’nin kısa bir süre sonra tanıtılacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlenen Hot Chip etkinliği ile birlikte Oracle’ın yeni nesil işlemcisi de ortaya çıkmış oldu.

İşlemcinin içerisinde 8 yonga kümesi bulunuyor. Her bir küme 4 parça çekirdek taşıyor. Yani toplamda 32-çekirdekli bir işlemci var. 64 MB’lık yonga-üstü L3 hafıza arabirimi bulunuyor. Tüm işlemciler bu arabirim sayesinde 1.6 TB/s veri işleme hızına ulaşabiliyor.

sparc_m7

Oracle’ın açıklamasına göre M7, doğrudan hafıza üzerindeki veriyi işleyebiliyor. M7 modeli, Database In-Memory Query Accelerator denilen bu özellikle, sıradaki işlemci serilerine de yön verecek.

Firmanın yaptığı açıklamaya göre M7, 2015 yılında pazara sunulacak. Ayrıca aynı yıl içerisinde M7 ile ile uyumlu donanım parçaları çıkacak. Sunuculara yönelik geliştirilen bu işlemciler, Oracle yazılımlarıyla en uygun biçimde çalışacak şekilde optimize ediliyorlar.