Anasayfa Mobil Pokémon, Apple İçin Geliyor!

Pokémon, Apple İçin Geliyor!

pokemon-kart-oyunu

Nintendo sonunda doğru bir karar vererek, efsane kart oyunu Pokémon’u Apple’ın iOS platformuna çıkarmaya hazırlanıyor.

Birçok oyuncu, Pokémon’un ilk olarak bir kart oyunu olduğunu bilmez. Nintendo’nun en başarılı serilerinden biri olan Pokémon, kendi başına devasa bir endüstri haline geldi. Ancak yıllardır bu başlık için bir kart oyunu hazırlanmıyordu.

Son yıllarda kart oyunlarına olan ilgi fazlasıyla artmaya başladı. Magic the Gathering serisinin her yıl bir oyunu çıkıyor. Oyuncular gerçek hayatta bulamadıkları kartları, dijital destelerine katabiliyorlar. Ayrıca gizli hazine Might & Magic: Duel of Champions da, Steam üzerinde ücretsiz olarak oyunculara sunuluyor. Duel of Champions, stratejik yapısı ile kart oyunlarına farklı bir bakış açısı kazandırıyor.

Elbette bir de Hearthstone: Heroes of Warcraft var. Naxxramas modu ile eski-yeni tüm oyuncuları kendisine çeken Hearthstone, bugünlerde en fazla turnuvası yapılan kart oyunu haline geldi. Giderek büyüyen bir topluluğa sahip Hearthstone, uzun bir süre aramızdan ayrılmayacak gibi gözüküyor.

Eh, haliyle bu kart oyunları arasında bir Pokémon oyunu bekleniyordu. Nintendo tarafından yapılan açıklamalara göre yeni bir Pokémon kart oyunu üzerinde çalışılıyor. iOS platformu için hazırlanacak oyun hakkında ilk görseller de sızdırıldı.

 

Josh Wittenkeller tarafından Twitter üzerinde yapılan paylaşımda klasik Pokémon Trading Card Game’in tablet sürümünü görebiliyoruz. Nintendo tarafından henüz tam resmi bir açıklama gelmedi. Oyunun hangi kart kurallarını takip edeceği, kaç nesil Pokémon kartı olacağı ya da ne zaman çıkacağına dair bir bilgi yok. Ancak oyun üzerindeki çalışmaların başladığı belirtiliyor.

Ancak söylentilere göre ilk başta iOS platformuna çıkacak olan yeni Pokémon kart oyunu, ilerleyen süreçte Android ve PC platformlarına da çıkış yapabilir.