Anasayfa Haber Technopat Videoları Artık 4K!

Technopat Videoları Artık 4K!

Technopat video kalitesini Ultra HD 4K çözünürlüğe yükseltti.

Bir teknoloji yayını olarak okurlarımıza her zaman en iyi içeriği sunmak için çalışıyoruz. Bunun bir parçası olarak video yayın kalitemizi artırdık ve Full HD’den 4K Ultra HD görüntü kalitesine geçtik. İşte detaylar…

Technopat olarak üçüncü yılımızı geride bıraktığımız şu günlerde 4K yayına geçiyoruz. 2013 Başlarında Full HD çözünürlük ile çıktığımız video yolculuğunda, video kalitemizi YouTube’un desteklediği en yüksek çözünürlük olan 4K Ultra HD’ye yükseltiyoruz. Bu sayede izleyicilerimiz incelemelerimizi, programlarımızı ve her türlü video içeriğimizi daha net ve daha canlı bir görüntü ile izleyebilecekler.

Technopat 4K Logo

Peki bu gelişmeye neden ihtiyaç duyduk ve bu durum siz okurlarımıza ne kazandıracak?

Öncelikle, 4K teknolojisinin yakın gelecekte standart olacağına hiç şüphemiz yok. Bilgisayarların hayatımıza girmeye başladığı ilk günden beri, ekranların grafik çözünürlükleri devamlı yükseldi. Bu durum işlenmesi ve aktarılması gereken veri miktarını artırsa da, dünyayı öncelikle görerek algılayan bir tür olduğumuz için kaçınılmaz bir gelişmedir.

Nitekim bugün için endüstri standardı 1080p olsa da, yakın zamanda 4K kaçınılmaz olarak bunun yerini alacaktır. Biz Technopat olarak bu duruma şimdiden hazırlanmayı tercih ettik.

4K videoların siz okurlarımıza ne kazandıracağına gelince, aslında bu sorunun cevabı da çok basit, genel görüntü kalitesinde ciddi bir artış göreceksiniz. Halen 4K işleyecek güçte bir bilgisayara ya da 4K destekli bir monitöre sahip olmayabilirsiniz. Hatta internet hızınız da akıcı olarak 4K video izlemeye yetmeyebilir. Ancak 4K çözünürlükte çekilmiş bir video, 480p çözünürlükte izlendiğinde bile size çok daha zengin ve detaylı bir izleyiş sunacaktır. Elbette bu yüksek çözünürlük veri miktarının da artması anlamına geliyor. Bu bağlamda YouTube üzerinde yayınladığımız ve sitemizdeki yazılarımıza gömülü olarak sunduğumuz videolarımız sadece 4K değil daha düşük çözünürlüklerde de izlenebiliyor. Çözünürlüğü yükseltmekle kalmayarak her çözünürlükte fark edilecek görsel ve işitsel geliştirmeler de yaptık. 2160p, 1440p, 1080p, 720p, 480p, 360p, 240p ve 144p kalitede izleme imkanı da mevcut.

Kaynak dosyanın çok yüksek çözünürlüklü olması, videonun daha düşük çözünürlükteki haline de gayet olumlu etki eder. Nitekim yeni 4K videolarımızı daha önce çekilen 1080p videolarla kıyasladığınızda, sizler de bunun farkına varacaksınız.

Öte yandan halen 4K destekli donanıma sahip okurlarımızın da bu geçişi memnuniyetle karşılayacaklarına şüphemiz yok.

Technopat olarak okurlarımıza elimizden gelenin en iyisini sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Bizi izlemeye devam edin!