Anasayfa Haber AMD, Radeon R7 Serisi İle SSD Pazarına Giriyor

AMD, Radeon R7 Serisi İle SSD Pazarına Giriyor

AMD, 3 farklı SSD modelini OCZ desteği ile pazara sokmaya hazırlanıyor.

AMD tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 3 yeni 2.5-inçlik SSD, pazara girmeye hazırlanıyor. OCZ’nin desteğini arkasına alan AMD, yüksek-hızda depolama kapasitesine sahip Radeon R7 SSD serisini tanıttı.

120 GB, 240 GB ve 480 GB olmak üzere 3 farklı model Radeon ailesine katılacak. OCZ iflasını açıkladıktan kısa bir süre sonra Toshiba tarafından satın alınmıştı. AMD’nin siparişi üzerine yeni SSDler üretildi ve Radeon markası altında kullanıcılarla buluşacak.

545 MB/san okuma ve 530 MB/san yazma kapasitesine sahip olan SSDlere 4 yıl garanti veriliyor. Radeon R7 SSDler, Barefoot 3 Moo kontrollere sahip. Bu da 256-bitlik AES yazılımına destek veriyor. Aynı özelliği Toshiba’nın A19 NAND flash belleklerinde de görebiliyoruz. Radeon R7 SSDler en fazla 2.7 watt enerji tüketimine sahip.

Bu yeni SSDler AMD’nin Intel ile olan rekabetini artıracak. Intel hali hazırda 630 serisini test ediyordu. Öte yandan Kingston, Samsung ve SanDisk gibi ağır topların olduğu bir pazara da giriş yapmış oldu.

Yapılan resmi açıklamaya göre 120 GB’lık model 100 Dolar’dan alıcı bulacak. Diğer modeller için henüz resmi bir fiyat belirlenmedi. Ama önümüzdeki günlerde bu detaylar da belli olacaktır.