Anasayfa Haber HTC’nin Gelirleri Düşmeye Devam Ediyor

HTC’nin Gelirleri Düşmeye Devam Ediyor

HTC’nin ekonomik durumu ne olacak? Akıllı telefon pazarında işleri iyi gitmeyen Tayvanlı firmanın gelirleri düşmeye devam ediyor. İşte geçen yıla göre durum kıyaslaması…

HTC yakın zamanda mali sonuçlarını paylaştı ve görünüşe göre firmanın gelirleri düşmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayı ile bu yılın Temmuz ayı gelirleri karşılaştırıldığında firmanın %33 oranında daha az gelir elde ettiği ortaya çıktı. Temmuz’da 353 milyon dolar gelir elde eden firma, geçtiğimiz yıl aynı ay 522 milyon doları kasasına taşımıştı.

HTC Hisse Düşüşü

Firmanın gelirlerini doğrudan etkileyen rakipleri ise akıllı telefon piyasasın elinde bulunduran Samsung ve Apple. Yine Lenovo ve Xiaomi de HTC’nin gelirlerine balta vuran rakipleri arasında. Tabii ki bu düşüşteki en büyük etkenlerden biri de HTC’nin kendisi. Firmanın en son piyasaya sürdüğü amiral gemisi One M8, beklenen ilgiyi görmedi. Canaccord Genuity’den Michael Walkley’e göre One M8 satışları “hafif” kaldı.

HTC’nin Mali İşler Müdürü Chialin Chang, durumun farkında olduğunu belirtiyor. Yine de bu düşüşün yakın zamanda sona ereceğini düşünüyor. Firmanın bunun için yapmayı planladığı iş ise kullanıcılara farklı cihazlar sunmak. Bu cihazlardan birisi de bugün New York’ta tanıtılacak olan 8 inç  Nexus 8. Dedikodulara göre One Wear adında bir akıllı saat de firmanın yeni ürünleri arasında olacak.

Bu yeni ürünler kulağa hoş gelse de tablet satışlarının düştüğünü ve yakın zamanda Apple’ın iPhone 6, iPad Air 2 ve iWatch ile piyasada olacağını unutmamak gerek. Sonuç olarak HTC’yi zor günler bekliyor ve bu defa firma reklam için Robert Downey Jr. yerine “Tony Stark”ın kapısını çalmak zorunda kalabilir.