Anasayfa Oyun No Man’s Sky’ı Bitirmek Milyarlarca Yıl Sürecek

No Man’s Sky’ı Bitirmek Milyarlarca Yıl Sürecek

nomanssky

Devasa büyüklükteki No Man’s Sky evrenini tamamen gezmek 5 milyar yıl sürecek.

Evren insan beyninin algılayamayacağı kadar büyük. No Man’s Sky’ı geliştiren ekip de, oyunlarını bu denli büyük yapmak için uğraşıyorlar. Hello Games firmasından Sean Murray’ın yaptığı açıklamaya göre yeni oyun sonsuz büyüklükte olacak. Firma oyuncuları şaşırtacak bir evren tasarlamayı planlıyor.

Oyunu ilk başta 32-bit ile geliştiren firma daha sonradan 64-bit’e geçiş yapıyor. Bu da gezegen sayısını daha da artırmış. Sonsuz demek biraz abartı olabilir. Ancak herhangi bir oyuncunun tüm gezegenleri gezemeyeceği söyleniyor. Oyuncu her bir gezegende sadece 1 saniye bile geçirse, tüm gezegenleri dolaşması için 5 milyar yıl harcaması gerekecek. Bunun oyun zamanı değil, gerçek zaman olduğunu da belirtmek gerek.

PlayStation 4 platformu için özel olarak hazırlanan No Man’s Sky’ın PC’ye de çıkacağı müjdelenmişti. Henüz bu devasa evrenin ne gibi teknik gereksinimlere sahip olduğunu bilmiyoruz. Ama milyarlarca gezegen arasında dolaşmak için sağlam bir uzay gemisinin yanı sıra, sağlam bir makineye de sahip olmamız gerekecek.