Anasayfa Haber Windows 9’u Önümüzdeki Ay Test Edebileceğiz

Windows 9’u Önümüzdeki Ay Test Edebileceğiz

windows-9

Microsoft’un Threshold kod isimli yeni işletim sisteminin teknik ön inceleme sürümünün önümüzdeki ay pazara sunulması bekleniyor.

Microsoft, Windows 8 ile birlikte işletim sistemi konusunu daha da ciddiye almaya başladı. 8.1 güncellemesinin hemen ardından ortaya çıkan söylentiler, firmanın yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığını gösteriyordu. Yaz boyunca çıkan söylentilerden ve sızıntılardan anladığımız kadarıyla Threshold kod isimli Windows 9 işletim sistemi görücüye çıkmaya hazır.

Redmond merkezli teknoloji devi, Windows’a daha modern bir arayüz sağlayarak birçok platformu birleştirmeyi amaçlıyor. Akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlar yeni işletim sistemi ile tek bir platform üzerinden yönetilebilecek. Tüketiciler için sunulacak farklı özellikler ile Windows 9un kullanılabilirliği daha fazla artırılacak.

Söylentilere göre Microsoft, önümüzdeki Eylül ayı sonu gibi ya da Ekim ayı başı gibi Windows 9’un teknik ön inceleme sürümünü kullanıcı beğenisine sunacak. Bu sürüm tam olarak işletim sisteminin son hali olmayacak. Ancak geliştiriciler ve teknik bilgi konusunda uzman kişiler için fikir altyapısı oluşturacak. Geri bildirimler sayesinde işletim sisteminin yeni yıla hazır olması planlanıyor.

Windows 9 ile sadece mobil cihazlar ve bilgisayarlar değil, Xbox One platformu da ortak alana entegre edilecek. Daha kullanışlı Metro arayüzü, geleneksel Windows özellikleriyle birleştirilecek. Henüz bir açıklama yok. Ancak geliştiriciler bu rahat arayüzü üzerinden Xbox One konsollarını da kontrol etmek istiyorlar. Belki de Microsoft’un asıl yapmak istediği şey budur.

Beğenin ya da beğenmeyin Microsoft Metro arayüzü konusunda ısrarcı. Teknoloji devi bu alanda öncü olmak istiyor. Çünkü dokunmatik ekran kullanımı artık teknolojinin her alanında görülüyor.

Windows 9’un çıkışına daha çok var. Söylentiler yeni işletim sisteminin 2015 baharına hazır olacağını gösteriyor. Microsoft cephesinde de çalışmalar sürüyor. Bu teknik sürüm ile işletim sistemi daha fazla geliştirilecek. Bir yandan da Windows XP/Vista/7 tercih eden kullanıcılar, üst işletim sistemlerine çekilmeye çalışılacak.